Fahis Fiyatla Mücadeleyi Içeren Kanun Teklifi Kabul Edilerek Yasalasti

TBMM Genel Kurulunda fahis fiyatla mücadeleyi de içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalasti.

TBMM görüsülen Türk Ticaret Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalasti. Kabul edilen maddelere göre, Kooperatif Bilgi Sistemine kaydolmak için taninan süre uzatiliyor. Rekabet Kurulunun kadro, unvan ve derece degistirme yetkisine iliskin düzenleme yapiliyor.

Rekabet Kurulu sorusturma yapilmasina karar verildigi tarihten 15 gün içinde taraflara bildirecek. Taraflar 30 gün içinde yazili savunmalarini göndermelerini isteyecek. TOBB ile ilgili düzenleme yapiliyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlügü’nün lisansli depolarda depolanan ürünler için tahakkuk eden ve aylik dönemlerde lisansli depo isletmelerine ödenen depolama ücretleri aski süreci boyunca ödenmeyecek.

Lisansli depoculuk ücret tarifesinde belirlenen üzerinde veya ücret tarifesinde yer almayan hizmetler için ücret talep ve tahsil eden lisansli depo isletmelerine 200 bin Türk Lirasindan 1 milyon Türk Lirasina kadar para cezasi verilecek.

3 Mayis 2024 tarihinden önce kapali pazar yerlerinde tesis edilen sinirli ayni haklar ve kiracilik haklari bu haklarin kullanimi için öngörülen sürenin sonuna kadar geçerli olacak. Anonim ve limited sirketlerden en az sermaye tutarlarinin altinda kalanlarin intibakinin saglanmasi öngörülüyor. Fahis fiyat artisi ve stokçuluk eylemleri hakkinda yapilan denetimlerin düzenlenmesi ile bu eylemler hakkinda öngörülen idari para cezalarinin artirilmasi öngörülüyor. Bir takvim yili içinde en az üç kez idari para cezasi uygulanan üretici, tedarikçi ve perakende isletmeleri is yerleri alti güne kadar kapatilabilecek.
Kaynak: İHA