Depremde Hatay'a Koordinatör Vali Olarak Atanan Atik Açiklamasi 'Ben Orada Hastaligimi Unuttum'

Kahramanmaras’ta 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasi Hatay’a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, “Ortami görünce benimki dert degil dedim. Ben orada hastaligimi unuttum” dedi.

Depremde Hatay'a Koordinatör Vali Olarak Atanan Atik Açiklamasi 'Ben Orada Hastaligimi Unuttum'
6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’a koordinatör vali olarak atanan eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) ile Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan 7’ncisi düzenlenen “Uluslararasi Iyilik Ödülleri”nde “Vefa Ödülü”nün sahibi oldu. Cumhurbaskanligi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle plaketini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan alan Atik, IHA muhabirine yaptigi açiklamada kanser tedavisi görmesine ragmen 6 Subat 2023 Kahramanmaras merkezli depremlerde bölgeye ilk giden ekiplerin basinda oldugunu ifade etti.

Deprem bölgesinde karsilastigi manzaranin bir felaket oldugunu belirten Etik, o an yasadigi duygulari kelimelere dökemeyecegine vurgu yapti.

“Kemoterapi sürecini Hatay’da tamamladim”

Depremin ardindan hemen arama, kurtarma ve defin gibi islemler için çalismaya basladiklarini dile getiren Atik, “Bizim de tedavi sürecimizi devam ediyordu. Kemoterapi almaya baslamistim ve Hatay’da görevlendirildim. Gitmem diyemedim ve diyemem de. Hatay’da çalismaya basladim ve kemoterapi sürecini Hatay’da tamamladim zor sartlar altinda” ifadelerini kullandi.

“Ben orada hastaligimi unuttum”

Depremden önce hastaligini ögrendiginde karamsar bir ruh halinde oldugunu aktaran Atik, “Ortami görünce benimki dert degil dedim. Ben orada hastaligimi unuttum. Su anda sagligima kavustum çok sükür. Bunun en önemli sebebi milletimizin duasiydi. Milletimiz o hastaligimizi ögrenince tanidigim, tanimadigim, esim dostum, akrabam, arkadasim ve görev yaptigim yerde taniyan tanimayan herkes gerek telefonla arayarak gerek sosyal medya üzerinden öyle güzel dualar ettiler ki o moral ile bu hastaligi yendim” diye konustu.



“Evladini kaydedenlere evlat olacagiz”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden ödül aldigi için mutlu oldugunu söyleyen Atik, sunlari kaydetti:

“Ben bu ödülü o esnada benimle birlikte çalisan tüm ekip arkadaslarima hediye etmek istiyorum. Esas onlar hak ettiler. Canhiras bir sekilde benim talimatlarimi yerine getirerek milletimizin yarasini sarmak için uyumadan, aç ve susuz, kisisel hiçbir beklentisi olmadan çalistilar. Ben onlara sadece liderlik yaptim ve organize ettim. ’Evladini kaydedenlere evlat, babasini kaybedenlere baba, kardesini kaybedenlere kardes olacagiz. Yaralari beraber saracagiz. Sadece bir cenaze merasimi olmayacak bizim görevimiz’ diye kendileriyle böyle küçük bir toplanti yapmistim. Tüm hayatini kaybeden vatandaslarimizi dini vecibelere uygun bir sekilde defnettikten sonra yakinlariyla oturduk ve hep beraber agladik. Bundan sonra evladiniz, babaniz ve kardesiniz biziz.”
Kaynak: İHA