Bakan Bak Açiklamasi 'Türkiye Son 22 Yilda Sporda Devrim Yasamaktadir'

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Türkiye’nin sporda tesislesmesine vurgu yaparak, “Burada Türkiye’nin önemli bir dönüsümü var sporda. Türkiye son 22 yilda sporda devrim yasamaktadir” dedi.

Bakan Bak Açiklamasi 'Türkiye Son 22 Yilda Sporda Devrim Yasamaktadir'
Hacettepe Üniversitesinde Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yaptirilan Hacettepe Atletik Spor Merkezi’nin açilis töreni gerçeklestirildi.

Törene katilan Bakan Bak yaptigi konusmada su ifadelere yer verdi:

“Hacettepe bir ekol olmali. Sporda da bir ekol olalim. Hacettepe’yle iliskiler, Gençlik ve Spor Bakanliginin iliskileri dopingle mücadele konusunda doping laboratuvari konusunda çok eskilere dayanir. Daha önceki dönemimizde bakanken buradaki yatirimlarla ilgili de artik o zamanki rektörlerimizle de görüsmüstük, hocamla da görüsmüstük. Gerçekten Hacettepe spor konusunda, doping konusunda diyet, diyetisyenlik konusunda ciddi bir birikimimiz var. Hocamizin da ifade ettigi gibi önemli bir kapasite. Bu kapasitenin böylesine tesislerle tamamlanmasini ve sporcularimizin hizmetine sunulmasi çok çok önemli.”

“Türkiye son 22 yilda sporda devrim yasamaktadir”

Bakan Bak sözlerine su sekilde devam etti:

“Üniversitede spor çok çok önemli. Benim tavsiyem üniversite talebelerimizi, üniversitedeki ögrencilerimize, hocalarimiza, üniversitenin çalisanlarina, sporun içerisinde kalmanin, sporun içerisinde yer almanin böylesi de güzel tesisler onlara bir yasam tarzini bu güzel bir dünyayi, güzel bir açilimi aktaracaktir. Gerçekten çok çok önemli. Burada Türkiye’nin önemli bir dönüsümü var sporda. Türkiye son 22 yilda sporda devrim yasamaktadir.”
Kaynak: İHA