Antalya'da Denize Sifir Çardaklarda Yangin Açiklamasi 2 Çardak Kül Oldu

Antalya’da otellere komsu, denize sifir insa edilen çardaklarda çikan yanginda 2 çardak kül oldu. Ayni bölgede geçtigimiz yil da yangin çikmis ve 4 çardak küle dönmüstü.

Antalya'da Denize Sifir Çardaklarda Yangin Açiklamasi 2 Çardak Kül Oldu
Olay, saat 21.45 siralarinda Aksu ilçesi Kumköy Sahili’ndeki çardaklarda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Neriman Yildiz’a ait çardakta henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple yangin çikti. Kisa sürede yayilan yanginda, alevler yan tarafinda bulunan baska bir çardaga da siçradi. Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine bölgeye çok sayida itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalismalarinin ardindan yangin kontrol altina alindi. Yanginda 2 çardak tamamen yanarak küle dönerken, can kaybi ya da yaralanma yasanmadi.

"Bir anda alev aldigini görmüsler"

Kumköy Kültürü Koruma Gelistirme ve Yasatma Dernegi Baskani Abdullah Kaya, yangini gören bölge sakinlerinin çati kisminda yer alan günes panelinden kivilcim çiktigini, ardindan bir anda çardagin alev aldigini ve tüp patlama sesi duyduklarini söyledigini belirtti.

Ekipler yanginin çikis nedeni ile ilgili inceleme baslatti.

Geçtigimiz yil 4 çardak küle dönmüstü

Öte yandan geçtigimiz yil Nisan ayinda da ayni bölgede yine yangin çikmis ve 4 çardak küle dönmüstü. O yanginda ise bölge sakinleri kundaklama iddiasinda bulunmustu.
Kaynak: İHA