Tatvan'da Gökkusagi Renk Cümbüsü Olusturdu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde aniden bastiran saganak yagis sonrasinda ilçe merkezi ve Van Gölü üzerinde çikan gökkusaginin olusturdugu renk cümbüsü görenleri hayran birakti.

Tatvan'da Gökkusagi Renk Cümbüsü Olusturdu
Birkaç gündür saganak yagislarin etkisi altinda olan Tatvan’da, yagis sonrasi birbirinden muhtesem doga olaylari yasaniyor. Ilçede sabah saatlerinde günesli baslayan hava, gün içinde yerini saganak yagisa birakti. Aniden bastiran ve kisa bir süre etkili olan saganak yagis sonrasinda Tatvan ilçe merkezi ve Van Gölü üzerinde rengarenk gökkusagi olustu. Rengarenk gökkusagini gören fotograf tutkunlari ve vatandaslar ise cep telefonlariyla o ani fotograflayarak ölümsüzlestirdi. Dakikalarca devam eden gökkusagi, görüntüsüyle kendine adeta hayran birakti.

Sehir merkezi, Van Gölü ve gökkusagini ayni karede yakalamak isteyen fotograf sanatçilari da elleri deklansörde dakikalarca süren sabirli bekleyislerinin ardindan gökkusaginin belirmesiyle birlikte birbirinden güzel fotograf karelerine imza attilar. Sehir merkezinin essiz siluetiyle birlikte Van Gölü ve gökkusagini ayni karede yakalamayi basaran fotograf sanatçilarinin mutlulugu ise objektiflere yansidi.

Gökkusaginin ilçede renk cümbüsü olusturdugunu belirten Fotograf Sanatçisi Oktay Subasi, "Yagmur sonrasi Tatvan’in gökkusagi ile fotograflarini çekmek için epeydir takipteydik. Yogun yagmur sonrasi tam Tatvan’in üzerinde gökkusagi belirlendi. Bizimde bunu fotograflama imkanimiz oldu. Kisa süreli de olsa bunu görmek son derece güzeldi" dedi.

Uzun zamandir bu denli belirgin ve uzun süre devam eden bir gökkusagina denk gelmedigini belirten Dron Pilotu ve Fotograf Sanatçisi Hakan Okay ise gökkusagi ile birlikte muazzam bir görüntünün ortaya çiktigini ifade etti.

Fotograf Sanatçisi Nusret Altan da gökkusaginin çikmasiyla birlikte deklansöre ardi ardina basarak muhtesem kareler yakaladiklarini belirtti.

Kaynak: İHA