Son Yagislarla Çildir Gölü'nde Su Seviyesi Artti

Ardahan’da son günlerde etkisini gösteren yagislarin ardindan Çildir Gölü’ndeki su seviyesi artti.

Son Yagislarla Çildir Gölü'nde Su Seviyesi Artti
124 bin metrekarelik alaniyla Dogu Anadolu’nun ikinci büyük gölü olan Çildir Gölü, kisin yerli ve yabanci turistlerin ilk ugrak yeri oluyor. Çildir Gölü son günlerde etkili olan saganak yagis ve etrafini çevreleyen daglardaki karlarin erimesiyle birlikte su seviyesi istenilen seviyeye yükseldi.

Çildir Gölü kiyisinda balik lokantasi isleten Atalay Uzunkaya, "Çildir Gölü’nün önceki yillarda oldugu gibi su seviyesi yükseldi ve kendi özüne döndü" dedi.

Uzunkaya, "Daglardaki karlari henüz daha tamamen erimedigi halde bu kadar yükseldi. Daglardaki kar tamamen eridikten sonra tam yatagini bulacak ve seviye iyice yükselecek. Bu yil çok sansliyiz. Gölde su seviyesinin yükselmesi balik üretimi için de çok faydali. Ayrica doga açisindan da kendini tamamladigi için de çok önemli. Çildir Gölü’nün debisinin yükselmesi hem enerji bakimindan hem de dogal anlamda çok önemli. Bu durum bizi mutlu ediyor" dedi.

Çildir Gölünün dogal varliginin korunmasi noktasinda su seviyesinin çok önemli oldugunu belirten Uzunkaya, "Çildir gölü son birkaç yil kurakliktan olumsuz etkilendi. Son yagislarla ciddi bereket yasadi" dedi.

Kaynak: İHA