Hayatlarinda Ilk Kez Denizi Görüp Ayaklarini Suya Soktular

Artvin’in denize kiyisi olmayan Yusufeli ilçesinde denizi görmeyen minik ögrencilerin istekleri yerine getirildi.

Hayatlarinda Ilk Kez Denizi Görüp Ayaklarini Suya Soktular
Yusufeli ilçesi Kiliçkaya köyü ilkokulu anasinifi ögrencileri, ögretmenlerinin ve ailelerin birlikte yaptigi program kapsaminda kendilerine 170 km uzaklikta bulunan denize kiyisi olan Hopa ilçesine götürüldü.

Hopa merkez Kopmus Halk Plajinda denize ayaklarini sokan minik ögrenciler sahilde yürümenin ve taslarla oynamanin keyfini çikardi. Deniz kenarinda zaman geçiren ögrenciler daha sonra ilçe merkezinde bulunan lunaparka giderek aileleriyle birlikte çarpisan otolara ve diger oyun aletlerine binerek gönüllerince eglendi.

Anasinifi ögrencilerini denizi göstermek için geldiklerini ifade eden ögrenci velisi Songül Hayat “Bizim yasadigimiz yerde deniz yok. Çocuklarimiz da çok istiyorlardi. Onlara farkli bir ani kalsin istedik. Deniz sonrasinda lunapark etkinligi yapalim dedik. Çocuklar çok eglendiler çok mutlu oldular. Deniz onlar için çok farkli geldi. Ilk defa görüyorlar” dedi.

Çocuklarin köyde yasadigini aktivite anlaminda kisitli oldugunu vurgulayan Hayat, bu tür etkinliklerin çocuklari çok mutlu ettigini ve farkli bir deneyim yasadiklarini söyledi.



Anasinifi ögrencisi Pamuk Miray Yarar, denizi ilk defa gördügünü ve çok dalgali oldugunu belirterek hiç korkmadigini ifade ederken, Zümra Hayat ise çok eglendigini ve taslarla oynamayi sevdigini, denize girdigi için üzerinin islandigini söyledi.

Kaynak: İHA