Pursaklar'da 100 Bin Meyve Fidesi Dagitildi

Ankara’nin Pursaklar Belediyesi, çiftçilik alaninda farkindalik olusturmak amaciyla vatandaslara biber, salatalik ve domates fidesi dagitti.

Pursaklar'da 100 Bin Meyve Fidesi Dagitildi
Pursaklar Belediyesi, çiftçilik alaninda vatandaslarin bilinçlenmesi amaciyla 100 bin meyve fidesi dagitti.

Fide alabilmek için siraya giren vatandaslar uzun kuyruklar olusturdu. Vatandaslara 12 ser adet biber, salatalik ve domates fidesi verildi.

Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, “Burasi aslinda çiftçilik degil farkindalik faaliyeti. Ata tohumlarimizin kaybolmamasi ve yayginlasmasi için yaptigimiz bir çalisma” dedi.

Etkinlige ilgiden dolayi mutlu oldugunu belirten Çetin, “Hemserilerimizin yogun ilgisi bizi ayrica mutlu ediyor. Bu tür islere ne kadar heyecanli olduklarini görmek bizleri de mutlu ediyor. Burada domates, biber ve salatalik fidesi hediye ediyoruz” ifadesini kullandi.

Meyve fidesi alan vatandaslardan Metin Bulut ise “Ata tohumu diye geldik. Insallah yetistirince belediye baskanina hediye edecegiz. Herkes gelip yiyecek” diye konustu.

Fideleri yetistireceginden dolayi heyecanli oldugunu söyleyen Aysegül Çaykusu ise “Belediyemize tesekkür ederim. 12 ser tane salatalik, domates ve biber verdi. Her yil veriyor belediye baskanimiz. Kopartip yiyecegiz torunlarim, çocuklarim, kendimiz, esim, dostum ve hepimiz yiyecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA