'Gençlik Farkinda Proje Fikri Yarismasi' Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hak Isçi Konfederasyonu (HAK-IS) ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi is birliginde 7.’si düzenlenen "Gençlik Farkinda Proje Fikri Yarismasi" ödülleri sahiplerini buldu.

HAK-IS Konfederasyonu ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafindan bu yil 7.’si "Gençlik Bakis Açisiyla Türkiye Yüzyilinda Emek ve Gelecek" sloganiyla düzenlenen "Gençlik Farkinda Proje Fikri Yarismasi" ödülleri sahiplerini buldu. HAK-IS Konfederasyonu Genel Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine HAK-IS Konfederasyonu Baskani Mahmut Arslan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazim Arican ve davetliler katildi.



"Akademi ile daha siki çalismak istiyoruz"

Yedincisi düzenlenen proje ile gençlere alan açmaya çalistiklarini belirten HAK-IS Konfederasyonu Baskani Arslan, "Onuncusunda en azindan bir uluslararasi düsünebiliriz. Önümüzdeki yil için tabii ki ASBÜ’yle beraber bu süreci gerçeklestirecegiz. Daha önceden farkli üniversitelerimizde yaptik. Bu seneki katilimdan mutluyuz. Tabii daha fazlasini bekliyorduk açikçasi. Yine de 26 üniversitenin dekanliklarindan, lisans, ön lisans ve yüksek lisans ögrencilerinin projeye katilimi bizi heyecanlandiriyor. Biz akademi ile daha siki çalismak istiyoruz. Örnek olarak burayi amfi olarak tahsis edebiliriz. Burada ortak, bazi hocalarimiz gelip burada derslerini anlatabilir. Sizin üniversitenize çalisma ekonomisi bölümlerinde eger ihtiyaç görürse biz gidelim. Çalisma hayatiyla ilgili, sendikal hayatla ilgili, endüstri iliskiler sistemimizle ilgili ögrencilerimize bizim bakis açimizdan onlara bunu anlatalim. Yani iliskilerimiz sadece formel bir protokol iliski degil, dogrudan ögrencilere ve sendika mensuplarina da tasiyabilecegimiz bir modele ihtiyacimiz var. Çünkü biz üniversite-sendika iliskisinin çok kiymetli oldugunu düsünüyoruz" ifadelerini kullandi.

Protokol konusmalarinin ardindan projede dereceye giren ögrencilere, HAK-IS Konfederasyonu Baskani Arslan ve ASBÜ Rektörü Arican tarafindan ödülleri takdim edildi.
Kaynak: İHA