Findik Dallarini Gören Findik Üreticisi Yeni Sezon Öncesi Hem Umutlu Ve Hem Temkinli Konustu

Giresun’da findik bahçelerini dolasan ve dallarin dolu oldugunu gören findik üreticileri yeni sezon öncesi hem umutlu hem temkinli konustu. Üreticiler, findigin çuvala girinceye kadar riskinin devam ettigini ifade ederek sevinmek için erken oldugunu söylediler.

Findik Dallarini Gören Findik Üreticisi Yeni Sezon Öncesi Hem Umutlu Ve Hem Temkinli Konustu
Geçtigimiz yillarda da dalda iyi görünen findigin hasat zamanina yaklasirken döküldügünü hatirlatan findik üreticisi Zeki Can, “Findiklarda bos dal yok. Küçük bir sürgünde bile findik baskin görünüyor. Bu suanda iyi bir rekolte oldugunu gösterse de ne yazik ki çuvala girinceye kadar riski devam ediyor. Geçtigimiz yilda bu zamanlarda çok iyi görünen findik hasat zamanina yaklasirken, bir dolu, bir firtina ardindan kavurucu sicaklar findigi oldugu gibi dibine döktü. Bu yüzden suan daldaki findiga iyi bir verim alacagiz diye sevinemiyoruz. Çünkü sevinmek için daha çok erken” dedi.



"Böcek ve hastaliklarla mücadele etsek de doga risklerinde çaresiz kaliyoruz"

Daldaki findiga sevinmek için en az bir ay daha beklemek gerektigini söyleyen Muzaffer Eyibil ise “Findik üreticisi olarak suan ki findigi dalda tutmak için her türlü mücadeleyi yapiyoruz. Bir tarafta Kahverengi kokarca tehdidi diger tarafta doga riskleri var. Kahverengi kokarcayla ve küf gibi hastaliklarla kimyasal mücadelemizi yapiyoruz ama doga ile mücadeleye çaresiz kaliyoruz. Bir firtina, bir günes daldaki findigi da dali da oldugu gibi döküyor. Bu nedenle suan çok iyi görünen findik ne yazik ki bizi sevindiremiyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA