Baskan Balaban KSS Esnafinin Sikintilarini Dinledi

Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban Küçük Sanayi Sitesi esnafinin sikintilarini dinledi. Yasanan sorunlarin ortak akilla çözülebilecegine vurgu yapan Baskan Balaban, “Partizanlikla degil kazan-kazan ilkesiyle sorunlari çözmekten yanayiz. Genel iktidar, yerel iktidar el ele vererek sorunlari çözelim” dedi.

Baskan Balaban KSS Esnafinin Sikintilarini Dinledi
Küçük Sanayi Sitesi esnafiyla birlikte gerçeklestirdigi kahvaltiya Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban, Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani Mehmet Yilmaz, MTSO Meclis Baskani Ümit Türek, Küçük Sanayi Sitesi Isletme Kooperatifi temsilcileri ile belediye baskan yardimcilari katildi.

Kahvaltida yasadiklari sikintilari anlatan sanayi sitesi esnafi, islerini büyütebilmek adina yeni bir sanayi sitesinin olusturulmasi için gereken çalismalarin baslatilmasi, bu konuda ilgili kurum veya yetkililerin gerekli çalismalar yapmasi talebinde bulundu. Esnaf ayrica, önümüzdeki günlerde içinde siyasilerin, ilgili kurumlarin yetkililerinin ve belediye baskanlarinin yer aldigi genis kapsamli bir toplanti düzenlenmesi çagrisinda bulundu.

Yilmaz: “Tasin altina elimizi koymaya haziriz”

Esnaflari dinleyen MTSO Baskani Mehmet Yilmaz yaptigi konusmada, Küçük Sanayi Sitesi esnafinin sorunlarini yakindan bildigini ve sorunun çözümü noktasinda özellikle siyasi idarenin büyük etken olacagini ifade etti.

Yilmaz yaptigi konusmada, “Küçük Sanayi Sitesi esnafimizin yillardir bekledigi soruna çözüm bulunmasi noktasinda paydaslar olarak biraraya gelmeye her zaman haziriz. Özellikle yeni bir sanayi sitesi taleplerinin çözümü noktasinda siyasi iradenin etkisi çok büyük. Kanun verdigi yetki çerçevesinde hem ilçe belediyelerimiz hem Büyüksehir Belediyemiz hem de odamiz çözüm üretmek için tasin altina elini koymaya hazir” diye konustu.



“Uzlasmaci bir anlayistan yanayiz”

Belediye olarak esnafin sorunlarini ortadan kaldirma konusunda üzerlerine düsen görevleri yapmaya hazir olduklarini kaydeden Yunusemre Belediye Baskani Balaban ise, sorunlarin çözümünde katkida bulunacak herkese de tesekkür etmeye hazir olduklarini söyledi.

Baskan Balaban yaptigi konusmada, “Iyi seyler yapmak, sorunlara çözüm üretmek istiyorsunuz. Bunun farkindayiz. Bizim de amacimiz sorunlari ortak akilla, paydaslarla bir araya gelerek birikimlerinden yararlanarak bunlari çözmek. Bu konuda uzlasmaci bir anlayisla belediyecilik yapacagiz. AK Parti’nin saygideger milletvekilleriyle de ii iliskilerimiz var. Bize oy versin vermesin bütün yurttaslara saygimiz var. Merkezi hükümet, ticaret ve sanayi odasi, oda baskanlari, Küçük Sanayi Sitesi’nin degerli baskani ve belediye ile büyüksehri ilgilendiren kisimlarda onlari da yanimiza alarak ortak akilla çözülebilecek bir sey. Bu anlamda her türlü uzlasmaya variz. AK Partili arkadaslarimiz buna çözüm üretip, katkida bulunurlarsa onlara da kamuoyu önünde tesekkür etmeye haziriz” ifadelerini kullandi.

“Sorunlar ortak akilla çözüme kavusur”

“Sorunlar ortak akilla çözüme kavusur” diyen Baskan Balaban, bu konuda paydaslardan olusan bir komisyonla sorunlara çözüm üretilebileceginin altini çizerek, “Biz partizanlikla degil kazan-kazan ilkesiyle Manisa’nin sorunlarini çözmekten yanayiz. Genel iktidar, yerel iktidar el ele vererek sorunlari çözelim. Herkes bir tarafa çekerse bu isten hiçbir sonuç alamayiz. Bu konuda Yunusemre’nin belediye baskani olarak yasanin bana verdigi yetkiye göre esnafimiz için ne yapmam gerekiyorsa belediyemizin de çikarlarini düsünerek hareket etmek durumundayim. Bunu da seve seve yapmaya hazirim. Bu konuda sizler bir komisyon olusturun. AK Parti’ye de gidin, bize de gelin. Büyüksehre de gidin. Bizleri siz bulusturun. Ben çagri yapsam belki yanlis anlasilir. Ancak kamuoyunun yaptigi çagriya kayitsiz kalinmaz. Burada da görev size düsüyor” dedi.

Kaynak: İHA