Saglik Müdürü Ekici Açiklamasi 'Bitlis Saglik Alaninda Büyük Bir Hamle Yasayacak'

Bitlis Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici, önümüzdeki birkaç yil içinde hayirsever is adamlarinin da katkilariyla yapilacak yatirimlar sayesinde Bitlis’in saglik alaninda önemli hamleler gerçeklestirecegini söyledi.

Saglik Müdürü Ekici Açiklamasi 'Bitlis Saglik Alaninda Büyük Bir Hamle Yasayacak'
Bitlis’te yapilacak saglik yatirimlari ve saglik alanindaki çalismalarla ilgili bilgi veren Bitlis Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici, kentin saglik alaninda yasayacagi degisim ve dönüsüme dikkat çekti. Bitlis’in son yillarda ciddi saglik yatirimlari aldigini ve almaya da devam ettigini kaydeden Ekici, Bitlis’in tam donanimli hastaneleriyle bölgeye bir bölge hastanesi gibi saglik hizmeti sunacagina vurgu yapti. Bitlis’in son yillarda ciddi saglik yatirimlari aldigini belirten Ekici, bu yatirimlarin kentin saglik hizmetlerinde büyük bir dönüsüm saglayacagini ifade etti.

Son olarak Saglik Bakanligi ve Eren Holding arasinda düzenlenen protokolle saglik alaninda Türkiye’nin bagis olarak yapilan en büyük yatirimlarina imza atildigini hatirlatan Ekici, yapilan bu bagisla Bitlis’in en az 25 - 30 yillik saglik planlamasinin gerçeklestigini vurguladi.

Hayirsever is insanlarinin katkilariyla gerçeklestirilen yatirimlarin önemine deginen Ekici, “Bitlis, saglik yatirimlari açisindan önemli bir merkez haline geliyor. Yeni yapilacak hastaneler ve mevcut saglik altyapisinin güçlendirilmesiyle sadece Bitlis’in degil çevre illerin de saglik ihtiyaçlarini karsilayacak kapasitede olacagiz. Hayirseverlerimizin destegiyle Bitlis’te saglik alaninda birçok proje hayata geçirilecek. Bu projeler, vatandaslarimizin daha kaliteli ve hizli saglik hizmeti almasini saglayacak. Yeni yapilacak saglik tesisleri ve mevcut tesislerin modernizasyonuyla birlikte saglik hizmetlerimizde kalite standartlarini yükseltecegiz. Amacimiz, Bitlis’i saglik hizmetlerinde öncü illerden biri haline getirmektir” dedi.

Saglik hizmetlerinin kalitesini artirmak için yürütülen çalismalarin sürdügünü belirten Ekici, söyle konustu:

“Kamu tasarrufu tedbirlerinin alindigi bir dönemde Bitlis iline yapilacak olan 100 milyon dolarlik yatirimla 300 servis, 58 yogun bakim, 25 palyatif olmak üzere toplam 383 yatakli hastane yapimina kisa süre içerisinde baslanacak. Bölge sartlarina uygun modern yapi ve mimariye sahip olacak hastane gerektiginde 517 yatak kapasitesine kadar çikarilabilecek. Bitlis için saglik hizmetlerinin daha da ileriye tasinmasi adina önemli ve büyük bir adimi atmaktan, Türkiye’nin saglik alanindaki en büyük bagisini almaktan dolayi çok mutluyuz. Bitlis Eren Devlet Hastanesi ve lojman yapimi için Saglik Bakanligi ve Eren ailesi arasinda protokolün imzalanmasi bizleri çok mutlu etmistir. Bitlis’imizin saglik altyapisini güçlendirecek olan Bitlis Eren Hastanesi 300 servis, 58 yogun bakim, 25 palyatif olmak üzere toplam 383 yatakli olacaktir. Ihtiyaç halinde ise 517 yatak kapasitesine çikabilecek ve bölge sartlarina uygun modern yapi ve mimariye sahip olacaktir. Bu yapilan bagisla da Bitlis’in en az 25-30 yillik saglik planlamasi gerçeklesmistir. Yapilacak hastane 3. basamak egitim arastirma hastanesi olacak standartlara göre insa edilecektir. Hastane ile birlikte çalisanlari için 10 bin metrekare kapali alana sahip lojman da beraberinde insa edilecektir. Özellikle kamu tasarruf tedbirlerinin alindigi bir dönemde bir bagisçi eliyle yaklasik 100 milyon dolar civarinda bir bagisin yapilmasi vatandasin devlete verdigi katkiyi göstermek adina ve diger varlikli insanlarimizi da bu dönemde bagisa motive etmek adina büyük bir adim olacaktir. Ilimizde buna güzel örnekler olarak 112 istasyonlari, dis üniteleri, aile sagligi merkezleri hayir yolu ile yapilmis, vatandasimiz hayirda yarisir hale gelmistir. Saglik hizmetlerindeki kalite ve erisilebilirlik açisindan büyük öneme sahip olan bu hastane, sehrimizin saglik alanindaki ihtiyaçlarini karsilayacak, daha genis kapsamli hizmet sunacak ve vatandaslarimiza daha iyi bir saglik hizmeti sunma imkani saglayacaktir. Ayrica son dönemde ilimizde bakanligimiz tarafindan yatirima alinip ihale süreçlerinde olan Mutki ve Adilcevaz ilçelerimizdeki devlet hastanelerimiz de ilimiz adina saglik sistemimizin ileriye tasinmasi adina güzel örneklerdir. Bitlis’imizin daha saglikli ve güçlü bir gelecegi için atilan bu adimla birlikte hep birlikte daha güzel günler görecegimize inancimiz tamdir.”
Kaynak: İHA