Milletvekili Ölmeztoprak'tan Yesilevler Ile Bostanbasi Açiklamasi

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Kahramanmaras merkezli depremlerde aldigi hasar sonrasi yikilan Yesilevler Sitesi’nin bulundugu alana 708 konut insa edilecegini belirterek, projenin ihale sürecinde oldugunu söyledi.

Milletvekili Ölmeztoprak'tan Yesilevler Ile Bostanbasi Açiklamasi
Ölmeztoprak, Bostanbasi Mahallesi’nde ise rezerv alani kapsaminin genisletilmesi için çalismalarin sürdügünü belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Yesilyurt ilçesi- Bostanbasi Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaslarla bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dinleyerek notlar alan Milletvekili Ölmeztoprak, Bostanbasi’ndaki rezerv alanlarinin Akkent Sitesi ile sinirli kalmamasi için çalismalarin sürdügünü, bölgenin gerek rezerv alani olarak gerek ise yerinde dönüsüm projeleri ile yeniden imar ve ihya edilecegini söyledi.



Yesilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan ve depremlerde aldigi hasar sonrasi yikilan kentin sembol yapilarindan Yesilevler’e iliskin açiklamalarda bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, 700 konuta karsilik 6’si kapici dairesi olmak üzere 708 konut projesinin hazirlandigini belirterek projenin ihale asamasinda oldugunu kaydetti.

Kent genelindeki yikimlarda gelinen son duruma da deginen Milletvekili Ölmeztoprak, 36 bin yapidan 29 bin 810’unun yikim islemlerinin tamamlandigini geriye kalan 6 bin 190 yapidan yaklasik 3 bin 500’ün de ise yürütmeyi durdurma karari nedeniyle sürecin devam ettigini ifade etti.

Malatya’nin yeniden imari ve ihyasi için çalismalarin tüm hiziyla sürdügünü ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, rezerv alani, yerinde dönüsüm, imar ve insa tüm asamalari ilgilendiren faaliyetlerin bütün detaylarini yakindan takip ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA