Burdur'da Yasli Adamin Dövülüp Gasp Edilme Anlari Güvenlik Kamerasina Yansidi

Burdur’da sokakta yürüdügü sirada yasli adamin gömleginin cebinde bulunan cüzdanini ve telefonunu gasp edip tartaklayan süpheli, polis ekibi tarafindan yaklasik 1 kilometre süren kovalamacanin ardindan kiskivrak yakalandi. Mahkemeye çikarilan zanli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olay ani ve yasanan kovalamaca güvenlik kamerasina yansidi.

Burdur'da Yasli Adamin Dövülüp Gasp Edilme Anlari Güvenlik Kamerasina Yansidi
Olay, 18 Mayis Cumartesi günü saat 08.57’de Sekerevleri Mahallesi eski gülyagi fabrikasi önünde meydana gelmisti. Edinilen bilgilere göre, dolasmak için evden çikip yürüyüs yapan Halil T. (68) eski gülyagi fabrikasi önüne geldigi sirada arkasindan gelen M.A. (22) isimli sahis yasli adamin önünü keserek, gömleginin cebinde bulunan cüzdani gasp etmeye çalisti. Yasanan arbede sirasinda Halil T.’nin kafasina vuran ve yere düsürüp yaralayan M.A., yasli adamin cüzdanini ve telefonunu gasp etti. Piskin hirsiz daha sonra olay yerinde dolasmaya devam ederken, olayi görenlerin 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbari üzerine bölgeye saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen karakol ekiplerini gören M.A.’nin kaçtigini gören polis ekibi, araçtan inerek kaçan süpheliyi kovalamaya basladi.

Yaklasik 1 kilometre boyunca süren kovalamacanin ardindan M.A. Burç Mahallesi Asiklar Parki civarinda kiskivrak yakalanarak gözaltina alindi. Öte yandan, saglik ekipleri tarafindan ilk müdahalesi yapilan Halil T. ise ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldirildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, gasp ettigi bin 900 TL para, kaçarken bosalttigi ve firlattigi cüzdan ile kovalamaca esnasinda düsürdügü yasli adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.

Olay ani ve kovalamaca ise çevrede bulunan güvenlik kameralarina anbean yansidi.
Kaynak: İHA