Alapli'da Engelliler Haftasi'nda Etkinlik Düzenlendi

Zonguldak’in Alapli ilçesinde, 10-16 Mayis tarihleri arasinda Engelliler Haftasi dolayisiyla özel bir etkinlik düzenlendi. Alapli Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürlügü tarafindan organize edilen etkinlik, engelli bireylerin sosyal yasama daha etkin bir sekilde katilimlarini saglamayi hedefliyor.

Alapli'da Engelliler Haftasi'nda Etkinlik Düzenlendi
Etkinlik kapsaminda halk oyunlari, davul takimi, mangal, palyaço performanslari ve çesitli gösteriler sunuldu. Bu eglenceli etkinlikte, özel bireyler gönüllerince eglendi ve keyifli vakit geçirdi.

Etkinlige, Alapli Aile ve Sosyal Hizmetler Ilçe Müdürü Çagdas Toraman birçok vatandas katildi.

Bu büyük katilim, etkinlige verilen destek ve ilginin bir göstergesi oldu. Alapli Aile ve Sosyal Hizmetler Ilçe Müdürü Çagdas Toraman, etkinlikle ilgili olarak, "Engelliler Haftasi’nin farkindaligini artirmak ve engelli bireylerin toplum içinde daha aktif olmalarini saglamak amaciyla düzenlenen bu etkinlige katilmaktan mutluluk duyuyorum" seklinde konustu.

Bakim Merkezi sorumlu Müdürü Serdar Demirkol, "Alapli bu yil 13.sü gerçeklestirdikleri kaydederek, Engelliler Haftasi yine güzel bir hava içinde gerçeklestiriyoruz. Bakim merkezi bahçemizde 80 engeli misafirimiz ile birlikte piknik, mangal, eglence düzenledik. 50 çalisanimiz ile birlikte onlarin yasamlarina kalite, güzellik katmaya çalisiyoruz. Bunun yani sira sinema, tiyatro etkinligimiz oluyor. Engellerimizin hayatina soktugumuz her sey onlar için çok önemli" ifadelerini kullandi.

Diger Yandan Özel Kuzey Bakim Merkezi Kurucu Müdürü Saziye Demirkol, Kdz. Eregli’de bedensel engeli bakim merkezimizi hizmete aldiklarini belirterek, “Yaklasik 100 engellimize hizmet verecek olan bedensel merkezimize 2025’in son aylarinda hizmete girecek. Sirketimiz büyümeye engellilerimize yuva olmaya devam edecek.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA