Tarihi Kapiyi Deprem Ortaya Çikardi

Tokat’in Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler sonrasi Ilçe Müftülügüne ait eski kuran kursunun sivalari dökülünce, Osmanli dönemine ait yapi ortaya çikti. Çesme denilen yapinin aslinda Kuran kursu girisi oldugu ögrenildi.

Tarihi Kapiyi Deprem Ortaya Çikardi
Tokat’in Sulusaray ilçesi büyüklükleri 4,7 ile 5,6 arasinda art arda depremlerle 18 Nisan tarihinde sallandi. Sarsinti nedeniyle bazi binalar hasar görürken, tarihi bir yapiyi deprem gün yüzüne çikartti. Sulusaray ilçesinde bulunan Ilçe Müftülügüne ait eski kuran kursunun sivalari depremin etkisiyle dökülünce tarihi giris ortaya çikti. Çesme olarak bilinen tarihi kapinin aslinda kuran kursu girisi oldugu tespit edildi.

“Kur’an kursunun ana girisi”

Deprem sonrasi ortaya çikan yapinin çesme olmadigini söyleyen Bugdayli köyü muhtari Ahmet Demir, “18 Nisan’da köyümüzde yasanan depremde açiga çikan bu tarihi yapiya daha önce sahip çikilmamis. Sanirim burasi eski takvime göre 1313 tarihinde yapilmis. Burayi çesme olarak paylastilar ama burasi çesme degil binanin ana girisidir. Yol yükseldigi için ve bina yapildigi için giris arka taraftan verilmis. O yüzden burasi çesme görüntüsünü almis. Burasi Kur’an kursunun ana girisidir. Insallah yetkililerimiz buraya sahip çikarak restore edecekler” dedi.

Kaynak: İHA