Meteorolojiden Kuvvetli Yagis Uyarisi

Meteoroloji Erzurum için yagislarin ögle saatlerinden itibaren etkisini artirarak aralikli ve yerel olarak kuvvetli olacagini ifade etti.

Meteorolojiden Kuvvetli Yagis Uyarisi
Meteoroloji tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre; bu gün Güneydogu Anadolu’nun Kuzey ve Dogusu ile Dogu Anadolu’da beklenen gök gürültülü saganak yagislarin ögle saatlerinden itibaren etkisini artirarak aralikli ve yerel olarak kuvvetli olacagi tahmin ediliyor. Meteoroloji; ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, kuvvetli rüzgar ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigini hatirlatti.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü Erzurum ile ilgili yaptigi degerlendirmede; bölge genelinde havanin parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi; yagislarin ögle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacagi tahmin edildigini belirtti.

Hava sicakliklari mevsim normalleri civarinda seyretmesi beklenirken rüzgarin güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Yetkililer kuvvetli yagis uyarisinda bulunarak, yagislarin ögle saatlerinden itibaren etkisini artirarak aralikli ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m ) olmasi beklendiginden, meydana gelebilecek (ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, kuvvetli rüzgar, ulasimda aksamalar vb.) olumsuzluklara karsi yetkililerin ve vatandaslarimizin dikkatli ve tedbirli olmalari gerektigi vurgulandi.
Kaynak: İHA