Kumluca'ya Kiz Yatili Hafizlik Kur'an Kursu Açilacak

Kumluca’da hizmete sunulacak Kiz Yatili Hafizlik 4-6 yas Kur’an Kursu’nun temeli atildi.

Kumluca'ya Kiz Yatili Hafizlik Kur'an Kursu Açilacak
Kumluca Müftülügü öncülügünde ve Kumluca Ahlak Medeniyet Egitim Dernegi (KAMED) tarafindan yaptirilacak olan Kiz Yatili Hafizlik 4-6 yas Kur’an Kursu’nun temeli törenle atildi. Teme atma törenin, Kumluca Merkez Mahallesi Kircami Yerleskesi içinde gerçeklestirildi.

Kumluca vaizi ve KAMED Baskani Muhammed Emin Emre, faaliyete geçecek tesis hakkinda bilgi verdi. Muhammed Emin Emre; “Binamiz 100 kisilik 4-6 yas ve 100 kisilik yatili kiz hafizlik kapasitesine sahip. Bodrum katin tamami spor salonu olarak islev görecektir. Zemin kat idare toplanti salonu ve kütüphaneden olusmakta. Birinci kat 5 sinifli 4-6 yas Kur’an Kursu olacaktir. Ikinci kat hafizlik egitiminin yapilacagi siniflar ve iki mescitten olusacak. 3 ve 4’üncü katlari yatakhane, son kat yemekhane olarak hizmet verecektir. Amacimiz, evladinin hafiz olmasini isteyen velilerimizin çocuklarini 4-6 yasta tespit edip, bu binada açacagimiz 7 -11 yas kursumuzda egitimlerini devam ettirdikten sonra, besinci sinifta kursumuza hafizliga hazir sekilde baslamasini saglamak. Bu sekilde 6. Sinifin sonunda çocuklarimizin hafizligini tamamlamasini hedefliyoruz. 53 gün içinde toplam 30 milyon TL bagis vaat edildi. 4 milyon TL geldi. Bu bagislari temel atmak için kullaniyoruz. 5 kattan olusacak binamizin tam maliyet 60 milyon TL’yi bulacak” dedi.



“Bir sehirde hafizlik egitimi varsa o sehrin gurur kaynagidir”

Antalya Valisi Hulusi Sahin, hafizlik egitiminin zekayi gelistirdigine dikkat çekerek, su ifadelere yer verdi: “Bu gün burada iki kiymetli eserin bir arada oldugu bir tesisin temelini atacagiz. 4 - 6 yas yani ana sinifi yapilacak. Milli Egitim ve Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan Türkiye’nin genelinde gerçeklestirilen bu tür projeler var. Bunun ayni örnegini burada görüyoruz. 4-6 yas Kur’an Kursu okul öncesi egitim oluyor. Çocuklarimiz burada okula hazirlaniyor. Hafizlik ise bir gelenegin bir zincirin halkasidir. Ashab-i Suffa’dan günümüze kadar Kur’an-i Kerim’in bozulmadan günümüze kadar gelmesi hafizlarimiz tarafindan saglanmistir. Günümüzde bu dijital imkanlarla saglayabiliyor. Hafizlik Kur’an’i ezberlemekle oluyor. Hafizlik egitimi zekayi gelistiren bir uygulamadir. Bir sehirde hafizlik egitimi varsa o sehrin gurur kaynagidir. Insallah en kisa zamanda yapimi tamamlanir ve binayi hep birlikte hizmete açariz.”

Konusmalarin ardindan temel atmak için protokol tarafindan harç butonuna basildi.

Törene, Antalya Valisi Hulusi Sahin, Kumluca Kaymakami Tekin Erdemir, Belediye Baskani Mesut Avcioglu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA