Karabük'te Afetlere Hazirlik Toplantisi Yapildi

Karabük Il Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu ve Hidro Meteorolojik Afetlere Hazirlik Koordinasyon Toplantisi, Vali Mustafa Yavuz’un baskanliginda gerçeklestirildi.

Karabük'te Afetlere Hazirlik Toplantisi Yapildi
Valilik Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantida, afetlere etkin ve süratli bir sekilde müdahale edebilmek amaciyla olusturulan Türkiye Afet Müdahale Plani kapsaminda afet ve acil durum hazirliklari ele alindi. Toplantida; muhtemel afet ve acil durumlara karsi planlama süreci, asamalari, hizmet gruplarinin sorumluluklari, ana çözüm ortagi ile destek çözüm ortagi kuruluslarin görevleri, afet ve acil durum sonrasinda yürütülecek islemler ve yapilacak egitim çalismalari konusunda Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü görevlileri tarafindan sunum yapildi. Kurumlarin imkan, kabiliyet ve hazirlik çalismalari hakkinda degerlendirmelerde bulunulan toplantida Vali Yavuz, afet öncesi hazirlik ve risk azaltma çalismalarinin çok önemli oldugunu, tüm kurumlarin öncelikle kapasite ve eksikliklerini belirleyerek hazirliklarini tamamlamalari gerektigini kaydetti.

Toplantiya, Vali Yavuz’un yani sira; Vali Yardimcisi Muhittin Gürel, Karabük Belediye Baskani Özkan Çetinkaya, ilçe kaymakamlari, ilçe belediye baskanlari, Il Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Il Jandarma Komutan Vekili Ercan Özkan, Bölge Müdürleri, Il Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay ile daire amirleri ve diger yetkililer de katildi.

Kaynak: İHA