Cumhurbaskani Erdogan Ile CHP Genel Baskani Özel Görüsmesine Iliskin Detaylar Belli Oldu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in CHP Genel Baskani Özgür Özel ile yakin zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabik kalindigi, milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlasildigi ifade edildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile CHP Genel Baskani Özgür Özel’in görüsmesine iliskin detaylar belli oldu. AK Parti kaynaklarindan edinilen bilgilere göre, Cumhurbaskani Erdogan’in CHP Genel Baskani Özel ile yakin zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabik kalindigi milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlasildigi ifade edildi. Kaynaklar, ikili arasinda yeni anayasa konusunun da konusuldugu Cumhurbaskani Erdogan’in degisen sartlara göre anayasanin güncellenmesi gerektigini söyledi.

Kaynaklar, Cumhurbaskani Erdogan’a CHP Genel Baskani Özel’e 15 Temmuz gecesi gösterdigi direnis için tesekkür ettigi, Özel’in ise, “Tiyatro oldugunu hiç düsünmedim” dedigi ifade edildi.

CHP Genel Baskani Özel, 28 Subat davasinda hüküm giyen mahkumlara iliskin talebini ilettigi Cumhurbaskani Erdogan’in ise degerlendirilelim dedigi ögrenildi. Özel’in Gezi davasi yargilamasinda 18 yil hapis cezasi alan Avukat Serafettin Can Atalay ve Osman Kaval’a konusunu ilettigi ögrenildi. Özel’in Cumhurbaskani Erdogan’a mülakatlarin kaldirilmasi yönünde talepte bulundugu ifade edildi. Erdogan ayrica seçim basarisindan dolayi CHP Genel Baskani Özel’i tebrik ederek, "Sizin baskanliginizda ivmelenen bir süreç var" dedigi belirtildi.
Kaynak: İHA