Bosanma Asamasindaki Esini Öldüren Kocaya Agirlastirilmis Müebbet Hapis

Yozgat’ta bosanma asamasinda oldugu esini biçaklayarak öldürüp, kayinvalidesini de agir yaralamaktan yargilanan sahis, agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Bosanma Asamasindaki Esini Öldüren Kocaya Agirlastirilmis Müebbet Hapis
Kadina ve ese karsi canavarca hisle ve tasarlayarak kasten öldürme, kayinvalideyi canavarca hisle öldürmeye tesebbüs suçlarindan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ile yargilanan sanik M.T.’nin karar durusmasi, Yozgat 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusmada tutuklu sanik M.T., maktul Rabia Temel’in annesi müsteki magdur Güler Güler, maktul yakinlari ve taraf avukatlari hazir bulundu. Savci mütalaasinin okunmasinin ardindan sanik M.T. savunmasinda daha önceki ifadelerini tekrar ederek, beratini ve tahliyesini talep etti. Maktulün annesi Güler Güler ve babasi A.G. ise sanigin en agir sekilde cezalandirilmasini istedi.

Durusmada taniklarin dinlenmesinin ardindan mahkeme heyeti, sanik M.T.’ye ese karsi canavarca hisle ve tasarlayarak kasten öldürme suçundan agirlastirilmis müebbet hapis, kayinvalideyi canavarca hisle öldürmeye tesebbüs suçundan ise 19 yil hapis cezasi verdi. Cezada herhangi bir indirim uygulanmadi.

“Bu ceza umarim baska kadinlarin yasamasina vesile olur”

Karar durusmasi sonrasi açiklamalarda bulunan Önce Çocuklar ve Kadinlar Dernegi’nin avukati Arzu Sena Topuz, geçen yil bosanmak üzere olan Rabia Temel’in esi tarafindan öldürüldügünü belirterek, "Rabia öldürülürken annesi de yaralandi. Bugün karar durusmasi görüldü ve mahkeme heyeti Rabia için agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verdi. Annesine yönelik eylem için de öldürmeye tesebbüsten 19 yil hapis cezasi verdi. Umariz bu ceza baska kadinlarin yasamasina vesile olur” dedi.



“Kizimin katili cezasiz kalmadi”

Rabia Temel’in annesi Güler Güler, "Ben bugün adalet oldugunu söyleyecegim. Çok sükür. Yavrum geri gelmeyecek ama katil de cezasiz kalmasin" diye konustu.



"Adalet yerini buldu"

Rabia Temel’in ablasi Sibel Egilmez ise mahkeme heyetine ve avukatlara tesekkür ederek, "Baska Rabialar yanmasin, biz çok yandik. Katil cezasini buldu, çok sükür adalet yerini buldu" ifadelerini kullandi.

Yozgat’ta 28 Mart 2023 tarihinde M.T., bosanma asamasindaki karisini biçaklayarak öldürmüs, kayinvalidesini ise çesitli yerlerinden biçaklayarak agir yaralamisti. Olay sonrasi gözaltina alinan M.T., çikarildigi mahmekece tutuklanmisti.
Kaynak: İHA