Baskan Güngör Açiklamasi 'Manavgat Türkiye'nin Vergi Sampiyonlari Arasinda'

MATSO Nisan Ayi Meclis Toplantisina katilan Antalya Vergi Dairesi Baskani Ilhan Karayilan, Antalya ilçeleri arasinda vergi tahsilatinda birinci olmasi nedeniyle MATSO Baskani Seydi Tahsin Güngör’e plaket takdim etti. Baskan Güngör, Manavgat’in 52 ili geride biraktigini belirterek “Manavgat Türkiye’nin vergi sampiyonlari arasinda” dedi.

Baskan Güngör Açiklamasi 'Manavgat Türkiye'nin Vergi Sampiyonlari Arasinda'
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasi (MATSO) 2024 Yili Nisan Ayi Olagan Meclis Toplantisi Meclis Baskani Sedat Öz baskanliginda gerçeklestirildi.

Toplantiya Antalya Vergi Dairesi Baskani Ilhan Karayilan ve Manavgat Vergi Dairesi Müdür Vk. Sultan Küçüktuna ile MATSO Meclis Üyeleri ve komite baskan ve baskan yardimcilari katildi.

Toplantinin açilisinda konusan MATSO Baskani Seydi Tahsin Güngör, Turizm, ticaret, ihracat ve bölge ekonomisine yönelik çesitli istatistiki verileri interaktif bir sunum ile açikladi.

Manavgat ekonomisini çesitlendirmek için Nisan Ayi içerisinde yapmis olduklari egitim, seminer ve toplantilarla ilgili bilgiler vererek MATSO birimleri tarafindan yapilan bir aylik faaliyetleri açikladi.



“Manavgat vergi ödemesinde 52 ili geride birakti”

MATSO ve Manavgat is dünyasinin tüm sorunlari ile yakinen ilgilenen Antalya Vergi Dairesi Baskani Ilhan Karayilan ve Manavgat Vergi Dairesi Müdür Vk. Sultan Küçüktuna’ya tesekkür eden Baskan Güngör, , Manavgat’in en çok vergi ödeyen ilçe olmasi ve vergi tahsilatinda 52 ili geride birakarak bir rekora imza attigini söyledi.

Manavgat’in Türkiye’nin vergi sampiyonlari arasinda oldugunu ifade eden Baskan Güngör, Manavgat’tan 2023 yilinda yaklasik 8 milyar 64 milyon TL vergi tahsil edildigini kaydetti.



“Manavgat ekonomisi, büyük bir ekonomik potansiyele sahiptir”

Antalya ilçeleri arasinda en çok vergi tahsilati yapilan Manavgat’in ekonomik potansiyelinin sürekli büyüdügünü vurgulayan Baskan Güngör, “Antalya ilçeleri arasinda vergi tahsilatinda birinci sirada yer alan Manavgat’in birçok ilden daha büyük bir ekonomik potansiyele sahip bir ilçedir. Manavgat, ekonomik yapisi, turizm ve tarimin yani sira ticaret ve hizmet sektöründeki canliligiyla övgüye deger olmakla birlikte sürdürülebilir kalkinma için önemli bir örnek teskil ediyor” dedi.



“Manavgat’taki vergi tahsilati sürdürülebilir”

Antalya Vergi Dairesi Baskani Ilhan Karayilan Meclis üyelerine hitaben kisa bir konusma yaparak vergi tahsilatindaki bu tablonun geçici bir sey degil sürdürülebilir oldugunu söyledi.

Manavgat’in vergi tahsilatinda rekor kirarak büyük bir basariya imza atigini kaydeden Antalya Vergi Dairesi Baskani Ilhan Karayilan, vergi tahsilatinda son bir yilda yüzde 167 artis oldugunu söyledi.

Bu artista MATSO ve Manavgat Is dünyasinin büyük katkilari oldugunun altini çizen Baskan Karayilan Baskan Güngör ve MATSO Yönetimine Manavgat Is dünyasi adina tesekkür etti. Baskan Karayilan, “Manavgat’taki vergi tahsilatinin reel ve gerçekçi bir artis oldugunu görüyoruz. Aylik rakamlari takip ediyoruz. Hakikaten Manavgat’ta çok büyük bir performans artisi gördük. Manavgat ekonomisi ve Manavgat is dünyamizin mükelleflerimizin gönüllü bir sekilde gönüllü uyumu dolayisiyla bu artislar gerçeklesiyor. Umarim bu sene de bu artis devam eder“ diye konustu.

Baskan Karayilan, Baskan Güngör’ün Is dünyasi ve Oda üyelerinin talep ve sorunlari ile ilgili kendilerine talepte bulundugu ve çözümü için çaba gösterdigini vurguladi. .Karayilan, “Manavgat’in göstermis oldugu bu vergi taslak performansindaki büyük basari dolayisiyla gelip sizlere bizzat ben tesekkür etmek istedim. MATSO Baskani Seydi Tahsin Güngör’e Meclis Baskani Sedat Öz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis ve Komite Üyelerine tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmanin ardindan Antalya Vergi Dairesi Baskani Ilhan Karayilan ve Manavgat Vergi Dairesi Müdür Vekili Sultan Küçüktuna Manavgat’in 52 ili geride birakarak Antalya ilçeleri arasinda vergi tahsilatinda birinci olmasi sebebiyle Manavgat Is dünyasi adina Baskan Güngör’e plaket takdim edildi. MATSO Baskani Güngör ve Meclis Baskani Sedat Öz tarafindan Antalya Vergi Dairesi Baskani Ilhan Karayilan ve Manavgat Vergi Dairesi Müdür Vekili Sultan Küçüktuna’ya kente yaptiklari katkilar nedeniyle Manavgat Is dünyasi adina plaket takdim etti.
Kaynak: İHA