Avcilar'da Balkonu Çöken 6 Katli Binanin Tahliyesine Karar Verildi

Avcilar’da 37 yillik 6 katli bir binanin balkonu çöktü. Belediye ekipleri daha önceden orta hasar tespiti yapildigi belirlenen binanin tahliye edilmesine karar verdi.

Avcilar'da Balkonu Çöken 6 Katli Binanin Tahliyesine Karar Verildi
Olay, Ambarli Mahallesi’nde bulunan 37 yillik 6 katli bir binanin son katinda yasandi. Son katta bulunan dairenin balkonu kendiliginden alt kattaki balkona çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken çevredeki vatandaslar tarafindan itfaiye ekiplerine haber verildi.

Çevrede güvenlik önlemi alinirken, çökmenin yasandigi binaya gelen belediye ekipleri ise kolonlarda inceleme yapti. Bina yöneticisinden alinan bilgiler dogrultusunda apartmanda daha önce orta hasar tespiti yapildigi ögrenildi. Ekipler tarafindan binanin detayli incelemesi yapilmasi için 36 dairenin tahliye edilmesine karar verildi.

Binada oturanlarin ve gidecek yeri olmayanlarin ise ekipler tarafindan otele yerlestirilecegi ögrenildi.

“Ses duyduk, bina yikildi sandik”

Olayin yasandigi binanin karsisinda bulunan apartmanda oturan Gökhan Bozkurt, “Biz evde oturuyorduk. Birden ses duyduk bina yikildi sandik. Biz de asagiya indik herhangi bir can kaybi var mi bakmak için. Ekipler geldi. Daha öncede birinci katta bir çökme olmustu. Burasi en eski yapilardan birisi burada” dedi.

Kaynak: İHA