Ahlat'ta 'Örgün Egitimle Birlikte Hafizlik Projesi' Basladi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde ‘Örgün Egitimle Birlikte Hafizlik Projesi’ kayitlari basladi.

Ahlat'ta 'Örgün Egitimle Birlikte Hafizlik Projesi' Basladi
Diyanet Isleri Baskanligi Egitim Hizmetleri Genel Müdürlügü ile Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügü arasinda imzalanan ve hafizlik egitiminde isbirligini amaçlayan protokol çerçevesinde bölgede ilk olarak Ahlat ilçesinde de Sehit Eren Öztürk Hafizlik Külliyesi ve Sehit Murat Sarigül Imam Hatip Ortaokulu tarafindan uygulamaya konulan ‘Örgün Egitimle Birlikte Hafizlik Projesi’ kayitlari basladi.

Ahlat Sehit Eren Öztürk Hafizlik Külliyesini ziyaret eden Ahlat Belediye Baskani Yavuz Gülmez, baslatilan projeye destek verip ilk kayit olarak oglu Osman Akif Gülmez’in ‘Örgün Egitimle Birlikte Hafizlik Projesi’ne kaydini yapti.

Kayit sonrasi gazetecilere açiklamada bulunan Ahlat Belediye Baskani Yavuz Gülmez, Kubbet-ül Islam Ahlat’a yakisir hafizlarin buradan yetisecegini söyledi.

Gülmez, “Sehidimizin mekanindayiz. Sehidimizin vasiyeti olan külliyedeyiz. Allah yapanlardan ve emegi geçenlerden razi olsun. Ahlatlilar olarak bu külliyenin yapilmasindan mutluyduk, gururluyduk. Sabah uyandigimda bir sosyal medya paylasiminda hafizlik proje egitiminin Ahlat Sehit Eren Öztürk Hafizlik Külliyesi’nde yapilacagini görünce hakikaten bu mutlulugumuz kat kat artti. Çocukluktan beri benim hayalimde hafiz olmakti ama bir takim sebeplerden dolayi olamamistim. Biz olamadiysak en azindan alimizden biri olsun diye yillarca o hasretle tutusuyorduk. Bu projede 4. sinifi bitirip 5. sinifa geçen ögrencileri kapsayinca bizimde ikinci oglumuz Osman Akif’imiz bu yil 4. sinifi bitirip 5. sinifa geçiyor diye hemen Serafettin Hocama telefon açip, ilk kaydi biz yapalim dedim, hocamda çok sevindi. Elhamdulillah Kubbet-ül Islam Ahlat’ta bu tür faaliyetlerin olmasi, bu tür hafizlik proje okulunun hem ortaokulla birlikte hafizligin yapilmasi hakikaten çok büyük bir nimet. Bizim gibi bu hasretle yanip tutusanlar içinde bir mihenk tasi oldu. Sebeplerden Allah razi olsun. Insallah Ahlat’a yakisir hafizlar buradan yetisir. Ailemizden de yasayan ilk hafizimizi da insallah bu kurs vesilesiyle yetistirmis olacagiz. Hafizlik sevdasi tasiyan Ahlatli hemsehrilerime de çocuklarini buraya yönlendirmelerini bekliyor ve istiyorum. Hakikaten güzel bir mekan. Ortaokulla birlikte böyle bir projenin yürütülmesi çok daha uygun olmus. Ahlat’ta ortaokulda bu hizmetin olmasi biz Ahlatlilari gururlandirmistir. Allah sebep olanlardan razi olsun” dedi.



Kur’an Kursu-Okul Isbirligine Dayali Örgün Egitimle Birlikte Hafizlik Programi Nedir?

“Kur’an Kursu-Okul Isbirligine Dayali Örgün Egitimle Birlikte Hafizlik Programi”, Diyanet Isleri Baskanligi Egitim Hizmetleri Genel Müdürlügümüz ile Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügü arasinda imzalanan ve hafizlik egitiminde isbirligini amaçlayan protokol çerçevesinde hazirlanmistir. Program, örgün egitime devam etmekle birlikte, MEB’in ilgili mevzuati çerçevesinde kayit dondurma hakkindan yararlanarak ya da kayit dondurmaksizin hafizlik yapmak isteyen ögrencilerin, belirlenen süreyi etkin, verimli ve sistemli bir sekilde kullanmalari ve böylece programda belirlenen kazanimlar çerçevesinde hafiz olmalarini hedeflemektedir.
Kaynak: İHA