Cumhuriyetin Ilk Vilayetinde 19 Mayis Coskusu

Zonguldak’ta 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami coskuyla kutlandi

Cumhuriyetin Ilk Vilayetinde 19 Mayis Coskusu
Karaelmas Kemal Köksal Stadi’nda gerçeklestirilen kutlamalar Zonguldak Valisi Osman Hacibektasoglu ile Zonguldak Belediye Baskani Tahsin Erdem’in törene katilanlarin bayramini kutlamasiyla basladi.

Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak’in mesaji okundu. Gençlik ve Spor Il Müdürü Hakan Yüksel’in günün anlam ve önemini belirten konusmasinin ardindan Gençlige Hitabe okundu. Zonguldak Fen Lisesi ögrencisi Andaç Açikgöz önderliginde kutlamalardaki görevli gençlerle birlikte gençligin Ata’ya mesaji okundu. Mesajin okundugu sirada Gençlik ve Spor Merkezi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri açildi.

Kutlamalarda Zonguldak ve Trabzon yörelerine ait halk oyunlari gösterileri sergilendi. Siirlerin okunmasinin ardindan taekwondo, karate, judo, cimnastik branslarindaki sporcular gösteriler sergilendi. Resim, siir ve kompozisyon yarismalarinda derece elde eden ögrenciler ile uluslararasi ödül alan sporculara ödülleri verildi.

Bayrak gösterisinin ardindan protokol üyeleri ve katilimcilar spor branslari tanitim standlari ile kurumlarin standlarini gezdi. Zonguldak Orman Bölge Müdürlügü ekiplerince çesitli fidanlar hediye edildi.
Kaynak: İHA