Bitlis'te 19 Mayis Coskuyla Kutlandi

Bitlis’te 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami coskuyla kutlandi.

Bitlis'te 19 Mayis Coskuyla Kutlandi
Ilk olarak 100. Yil Ortaokulu önünde bir araya gelen gençler ve protokol üyeleri, açilan 250 metre uzunlugundaki Türk bayragiyla yürüdü. Atatürk heykeline çelenklerin birakilmasinin ardindan Ismail Eren Spor Salonu’nda devam eden programda bir konusma yapan Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, 19 Mayis’in milletin gelecegine iliskin yazdigi destansi bir mücadelenin baslangici oldugunu belirterek, “19 Mayis 1919 Samsun’a atilan ilk adim, karanligi dagitan aydinligin, dehseti kovan ahlakin, yenilgiyi reddeden aklin, ümitsizligi bitiren kalbin, teslimiyeti elinin tersiyle iten cesaretin hayranlikla yad edilen simgesidir. Esarete karsi bagimsizligin, teslimiyetçilige karsi dik durusun, dehsete karsi umut ve uyanisin miladi, milletimizin gelecegine iliskin yazdigi destansi bir mücadelenin baslangicidir” dedi.

Bitlis Gençlik ve Spor Il Müdürü Bilal Elkatmis ise “Aziz milletimizin bagimsizlik inanci ve tüm asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliginde tarih sahnesinde bir defa daha saha kalkisinin baslangici 19 Mayis 1919’dur. Bütün umutlarin tükenmeye basladigi bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Türk milleti için bagimli yasamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çikmasi, bagimsizlik ve özgürlük mücadelemizin de baslangici olmustur. Bu tarih ile birlikte aziz milletimiz, esaret altinda var olunamayacagini ve kutsal vatan topraklarimizin ilelebet isgal edilemeyecegini tüm dünyaya haykirmistir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli takimlarin gösterilerini sergilemesi ve halk oyunlarinin ardindan devam eden program, hafta çerçevesinde düzenlenen çesitli sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Törene Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Sekeroglu, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Eyüp Subasi, Belediye Baskan Vekili Necmi Mentes, siyasi parti il baskanlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri, kurum amirleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA