Türkeli Sahil Yolu Kasim Ayinda Açilacak

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Türkeli Sahil Yolunun Kasim 2024’te açilmasinin planlandigini söyledi.

Türkeli Sahil Yolu Kasim Ayinda Açilacak
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Türkeli Kaymakam Vekili Recep Hasar, Türkeli Belediye Baskani Veysel Sahin, Karayollari Samsun 7. Bölge Müdürü Rifat Silov, Il Genel Meclis Baskani Ersin Yaman, Il Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan, Asim Can ve AK Parti Türkeli Ilçe Baskani Recep Samet Çetin ile birlikte, Çatalzeytin-Türkeli Devlet Yolu Yol Yapim Kontrol Sefligi ve Yapi-Yapi santiyesini ziyaret etti. Vali Özarslan, burada 1 Kasim 2024 tarihinde hizmete açilmasi planlanan Türkeli Sahil Yolu (Çevre Yolu) Sag Platform ve Güzelkent - Türkeli Yolu ile sel nedeniyle olusan hasarlarin giderilmesi amaciyla Ayancik ilçe sinirlari içerisindeki grup köy yollarinda devam eden, yol yapim çalismalari, toprak tesviye, sanat yapilari, köprü, heyelan ve üstyapi çalismalari hakkinda yetkililerden brifing aldi.

Buradan Türkeli Sahil Yolu (Çevre Yolu) çalismalarini yerinde inceleyen Vali Özarslan, gelinen süreç hakkinda yetkililerden bilgi aldi ve çalisanlara kolayliklar diledi. Vali Özarslan, ardindan Çatak Kanyonu Tabiat Parki’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 07 Agustos 2017 tarihinde tabiat parki olarak tescil edilen Çatak Kanyonu Tabiat Parki’nda Alani 420,42 hektar olup; Sinop’un Türkeli ilçesi Çatak köyünde bulunuyor. Dogal kanyon yapisi ve içerisinde bulunan tespit edilmis 39 adet selale, magaralar ve karstik yapisiyla essiz dogal kaynak degerlerine sahip Çatak Kanyonu Tabiat Parki için hazirlanan proje kapsaminda, yürüyüs parkuru, manzara seyir teraslari, çadir kamp alani, kir evleri gibi düzenlemeler yapilmasi planlaniyor.

Vali Özarslan, bir dizi ziyaret ve incelemeler kapsaminda sürdürdügü ziyaretlerine Düzler-Celaller Grup Yolu’nda incelemelere bulunarak devam etti. Yapilan çalismalarin gelinen süreci hakkinda Karayollari Samsun 7. Bölge Müdürü Rifat Silov’dan bilgiler alan Vali Özarslan, isçilere çalismalarinda kolayliklar diledi. Incelemelerin ardindan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Türkeli ve köylerinde sel afetinde zarar gören grup yolu ve köprülerin yapimi ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Özraslan, yaptigi açiklamada, “2021 yilinda Türkeli’de meydana gelen sel felaketinde hasar gören Düzler-Celaller Grup Yolu, Oymayaka-Kuz-Sarmasik Grup Yolu, Yesiloba-Direkli-Akçabük Grup Yolu olmak üzere toplam 58 km köy yolu bitümlü sicak asfalt ve köy yoluna 5 adet köprü insasi Karayollari teskilatinin kontrol ve denetiminde tamamlanacak. 2024 yilinin Kasim baslarinda, 2021 yili selinin Türkeli’de bu grup köy yollarina verdigi hasarlardan iz ve emare kalmayacak. Insasi devam etmekte olan köy yollarinin standardi sel öncesi seviyeden çok daha yüksek seviyede olacak” dedi.

Kaynak: İHA