Merzifon 5'Inci Ana Jet Üs Komutanliginda Pilotlar 19 Mayis'i Gençlerle Kutladi

Merzifon 5’inci Ana Jet Üs Komutanligi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari kapsaminda lise ögrencisi gençlere kapilarini açti. Savas uçaklari ve helikopterin önünde pilotlarla birlikte Türk bayragi ile Atatürk posteri açan gençler, bayram sevinci yasadi.

Merzifon 5'Inci Ana Jet Üs Komutanliginda Pilotlar 19 Mayis'i Gençlerle Kutladi
Amasya’nin Merzifon ilçesindeki üssü gezip savas uçaklari ve helikopterlerin kullanildigi nefes kesen tatbikatlara katilan genç misafirlerine seslenen cesur pilotlar, “Bugün F-16’lari biz uçuruyoruz. Yarin Kaan’lari, Kizilelma’lari siz uçuracaksiniz” dedi.

Millî Savunma Bakanliginin düzenledigi etkinlige katilan Merzifon Fen Lisesi ve Irfanli Anadolu Lisesi ögrencilerine birligin görevleri ve gerçeklestirdigi faaliyetlerle ilgili bilgiler verildi.

Savasan sahin F-16 savas uçaginin simülatörünü kullanan ögrenciler, uçak müzesinde sergilenen eski uçaklarin önünde de hatira fotografi çektirdi.

151’inci Filo ve Melek Filo ile tatbikata katildilar

Çagri adi ‘Tunç’ olan 151’inci Filo bünyesindeki F-16 savas uçaklarini yakindan tanima sansi bulan gençlerden biri pilot giysilerini giyip bindigi savasan sahinin içinden poz verdi. Türk Hava Kuvvetlerinin kurtarici kanatlari olarak bilinen "Melek Filo" bünyesindeki helikoptere de binen gençler, gerçegi aratmayan arama-kurtarma tatbikatinda da askerî teçhizat giyip rol üstlenmenin heyecanini yasadilar. Gençler, güvenlik faaliyetlerinin yani sira yasanan afetler sonrasi dakikalarla yarisilan tahliye çalismalarinda en aktif rolü oynayan timlerin çalismalarini gururla takip etti.

Tüyleri diken diken eden koreografi

Etkinligin finalinde yerde konuslu 3 adet F-16 savas uçaginin yaninda siralanan pilotlar, askerî personel ve ögrenciler Türk bayragi ile Atatürk posteri açti. Helikopterin de katildigi koreografiyi üstlerinden yakin uçus yapan 3 adet F-16 uçagi tamamladi. Ögrenciler, uçaklarin çikardigi sesin de etkisiyle tüyleri diken diken eden o anlari yasamanin gururunu paylasti.

“Onlar gökyüzünde uçtugu sürece biz burada huzurluyuz”

F-16 savas uçagina binmenin sevincini yasadigini belirten Yusuf Coskun, “Küçüklükten bu yana hayalim savas pilotu olmakti. Etkinlikle bu hayalime çok katki sundular. F-16’ya binmek inanilmaz, çok güzel bir duygu. Benim için muhtesem bir deneyim oldu” diye konustu.

Tip egitimi almayi planlarken katildigi bu etkinlikte kadin askerî tabiple tanisip sohbet eden Betül Tekçam, askerî tabiplige yönelmeyi hedefledigini söyledi.

Cesur pilotlarin gösterilerine hayran kalan Zeynep Ünal da, “Onlar gökyüzünde uçtugu sürece biz burada mutlu ve huzurluyuz” seklinde konustu.



“Türkiye’nin gelecegi sizin ellerinizde ve kalplerinizde”

Agirlamaktan büyük mutluluk duyduklari gençlerin ve Türk milletinin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutlayan Merzifon 5’inci Ana Jet Üs Komutani Tuggeneral Mete Kus ise, “Bu bayrami gençlere hediye eden Atatürk, Türkiye’nin aydinlik gelecegini gençlerde görmüstür. Türkiye’nin gelecegi sizin ellerinizde ve kalplerinizdedir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA