Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Bin 714 Kilometre Olan Otoyol Agimiz 3 Bin 726 Kilometreye Ulasti'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, "Baslatmis oldugumuz otoyol seferberligi çerçevesinde 2003 öncesi bin 714 kilometre olan otoyol agimiz 3 bin 726 kilometreye ulasti" dedi.

Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Bin 714 Kilometre Olan Otoyol Agimiz 3 Bin 726 Kilometreye Ulasti'
Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Osmaniye Bati (Sakizgedigi) Kavsagi açilisi yapildi. Açilista Bakan Uraloglu’nun yani sira, Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, Meclis Insan Haklari Komisyonu Baskani ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanik ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy yer aldi.

Açilista konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, "Cumhurbaskanimizin liderliginde baslattigimiz etkin ulastirma politikalari ile ülkemizin güçlü bir ekonomiye sahip olmasi için dev yatirimlari hayata geçiriyoruz. Bu noktada 2002 yili sonrasinda ulasim alaninda çok büyük islere imza attik. 6 bin 100 kilometreden devraldigimiz bölünmüs yol uzunlugunu, yaklasik 4,5 kat artirarak, 29 bin 405 kilometreye çikardik. Bölünmüs yollarla baglanan sehir sayimiz 6 iken, bugün 77 sehrimizi bölünmüs yollarla birbirine bagladik. Ana akslarimizin tamamina yakinini bölünmüs yol haline getirdik. Baslatmis oldugumuz otoyol seferberligi çerçevesinde 2003 öncesi bin 714 kilometre olan otoyol agimiz ise 3 bin 726 kilometreye ulasti" dedi.



"38 bin konuta ulasim saglayacak yollar hizla yapiliyor"

Kahramanmaras merkezli depremlerin kendisini derinden etkiledigini söyleyen Bakan Uraloglu, "Osmaniye’deki bir diger önemli projemiz olan Akyar Deprem Konutlari Baglanti ve Imar Yollari çalismalarimizdan da bahsetmek istiyorum. Bildiginiz üzere geçen yil 6 Subat’ta insanlik tarihinin en yikici afetlerinden birini yasadik. Yaklasik 14 milyon insanimizi dogrudan etkileyen Kahramanmaras merkezli depremler hepimizi derinden üzdü. Bu vesileyle bir kez daha depremlerde hayatlarini kaybeden kardeslerimize Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi diliyorum. Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak Karayollari Genel Müdürlügümüz eliyle; Kahramanmaras, Hatay, Sanliurfa, Diyarbakir, Malatya ve Osmaniye gibi depremden etkilenen illerimizde 15 ayri kesimde 38 bin konuta erisim saglayacak toplam 210 kilometre uzunlugunda baglanti ve imar yolunun yapim çalismalarini sürdürüyoruz. Osmaniye Akyar’da bin 820 kalici konutun ulasimi için 887 milyon liralik proje bedeliyle 7,1 kilometre uzunlugunda yol yapimi gerçeklestiriyoruz. Bu yilsonuna kadar 6,6 kilometrelik kesimi bitirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandi.

"Osmaniye’yi de hizli tren ile tanistiracagiz"

"Osmaniye’nin aydinlik gelecegi için projeleri birlikte hayata geçirecegiz" diyen Bakan Uraloglu, söyle devam etti:

"Osmaniye’nin ulasim aginin güçlenmesi için hayata geçirdigimiz projeler elbette kara yolu ile sinirli degil. Ülkemizde yapimi devam eden en önemli demir yolu projelerinden biri olan İçel-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hizli Tren Hatti ile Osmaniye’yi de hizli tren ile tanistiracagiz. Projemizin tamamlanmasiyla; İçel-Adana-Osmaniye-Gaziantep arasi mevcutta 361 kilometre olan mesafeyi 312,5 kilometreye ve 6 saat 23 dakika olan seyahat süresini ise 2 saat 15 dakikaya düsürecegiz. Osmaniye’nin aydinlik gelecegi için birlikte planladigimiz tüm projeleri birlikte hayata geçirecegiz."
Kaynak: İHA