Temsili Askerlik Töreni Öncesi Duygusal Anlar Yasandi Açiklamasi Oglunu Asker Eden Anne Gözyaslarini Tutamadi

Bayburt Il Jandarma Komutanligi tarafindan düzenlenen ’Temsili Askerlik’ töreninde 23 engelli vatandas bir günlügüne askerlik yapip, yemin ettiler. Yemin töreninin ardindan engelli bireylere, terhis belgeleri verildi. Tören öncesi oglu Hakan Çiftçi’yi törene hazirlayan anne, oglunun omuzlarina gözyaslari içinde ’O Simdi Asker’ yazili sali atip, ogluna siki siki sarildi. Hakan Çiftçi ise annesinin elini öperek, duasini aldi. Duygusal anlarin yasandigi tören öncesinde Çiftçi ailesinin kapisina Türk bayragi asildi. Gerçegi aratmayan asker ugurlamasinda, gözyaslari sel olup akti. Bayburt Il Jandarma Komutanligina gelerek teslim olan gençler ise, üniformalarini alarak tören için hazirliklarini tamamladilar.

Temsili Askerlik Töreni Öncesi Duygusal Anlar Yasandi Açiklamasi Oglunu Asker Eden Anne Gözyaslarini Tutamadi
Olumsuz hava kosullari nedeniyle kapali spor salonunda düzenlenen ’Temsili Askerlik’ töreninde, engelli bireyler tarafindan askerlik yemini edildi, siir okundu, Jandarma Marsi seslendirildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi okunmasiyla baslayan törende, engelli bireyler ant içip, yemin etti. Yeminin edilmesinin ardindan il protokolü, gençlerin terhis belgelerini verdiler. Asker olmanin gururunu yasayan gençlerin aileleri de bu anlara taniklik ederek, evlatlarinin mutluluklarini paylastilar.

Programda konusan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, vatan savunmasinda yasli, genç, kadin, çocuk demeden bu topraklarda mücadele eden bir milletin torunlari olduklarini belirterek, "Engelli olsun olmasin, yasi ne olursa olsun her birey vatani görevini yapmak ister. Çanakkale Savasi’nda da on besliler diye Tokat’tan askere giden gençlerimizin, çocuklarimizin sehitlik mertebesine ulastigini biliyoruz. Bizler çocuklarimizla, gençlerimizle yaslilarimizla, kadinlarimizla bu vatani savunmus, sehadet serbetini içmis bir milletin torunlariyiz. O yüzden buradaki 23 kardesimizin bu kutlu üniformayi giymesini ve bu sanli üniforma ile beraber askerlik yemini etmesini çok anlamli buluyorum, sizler de ne kadar gurur duysaniz azdir. Ve buradaki kardeslerimizin gözlerinden öpüyorum, süphesiz ihtiyaç olursa vatan savunmasinda yer alacaklardir" diyerek konustu.

Vali Eldivan, programi düzenleyen, programda emegi geçenlere tesekkür ederek, evlatlarini, yakinlarini böylesi bir günde yalniz birakmayan ailelere, yakinlara tesekkürlerini iletti. Vali Eldivan, konusmasinin sonunda basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan savunmasinda sehit olan kahraman sehitleri ve vatani ugruna gazi olan yürekli gazileri sükranla yad etti.

Edilen askerlik yemininin vatana, millete hayirli olmasini temenni eden Bayburt Il Jandarma Komutani Albay Dr. Talha Övet, konusmasinda sunlari kaydetti: "Türkiye Cumhuriyeti jandarmasi saflarinda temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen vatandaslarimiz, heyecan ve cosku ile asker üniformalarini giymis, kahraman birer Mehmetçik olarak karsinizda gurur ve onurla durmaktadirlar.

Bugün sizlere, kisa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanin gurur ve onurunu yasatmaktan, sanli Türk ordusunun ve Türk jandarmasinin serefli birer neferi olarak sizleri aramizda görmekten dolayi mutluluk duyuyoruz.

Biraz önce ettiginiz yeminle, diger vatan evlatlari gibi, sanli bayragimiz ve silah üstüne ellerinizi koyarak yemininizi gerçeklestirdiniz. Ebediyete kadar sadik kalacaginiz askerlik yemininize gönülden inaniyorum. Hiç süphe yoktur ki size ihtiyaç duyuldugunda bu yemini eden her vatan evladi gibi sizler de bu vatan için caninizi esirgemeyeceksiniz.

Askerlik yemininiz yüce Türk milletime, kahraman Türk Silahli Kuvvetlerine, Jandarma Teskilatina, ailelerinize ve sizlere hayirli, ugurlu olsun."

Törene, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Belediye Baskani Mete Memis, Garnizon Komutani Topçu Albay Gürol Akkaya, Cumhuriyet Bassavcisi Huzeyfe Yücedag, Baro Baskani Serkan Pekmezci, Il Jandarma Komutani Albay Dr. Talha Övet, Il Emniyet Müdürü Nihat Uzun, AK Parti Il Baskani Turgut Çaliskan, Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskani Muharrem Baykal, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve aileler ve yakinlar katildi.

Kaynak: İHA