Emekli Oldu Kendi Imkanlariyla Sera Kurdu, Üretime Basladi Ama Çalistiracak Eleman Bulamiyor

Amasya, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünden emekli olan 58 yasindaki Recep Yildirim, memleketi Tunceli’nin Çemisgezek ilçesine yerleserek, kamu destegi almadan sera kurarak sebze üretimine basladi. Üretime devam eden Yildirim, serada çalistiracak isçi bulamiyor.

Emekli Oldu Kendi Imkanlariyla Sera Kurdu, Üretime Basladi Ama Çalistiracak Eleman Bulamiyor
Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde marketler, sebze ihtiyacini 65 kilometre uzakliktaki Elazig’dan toptancilar vasitasiyla saglaniyor. Amasya, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünde emekli olan 58 yasindaki Recep Yildirim, memleketi Tunceli’nin Çemisgezek ilçesine yerleserek, kamu destegi almadan sera kurarak sebze üretimine basladi.

Yurdun farkli illerinden tedarik ettigi fideleri kendi emegiyle olusturdugu serasinda yetistirmeye baslayan Yildirim, profesyonel bir sistemle kurdugu serasinda çalistiracak eleman problemi yasiyor. Iyi tarim uygulamalari standardina uygun, ilaç kalintisi olmadan, insanlara daha saglikli ve taze ürün tüketme imkani saglamak isteyen Yildirim, üretim yapmak isteyenlere de gönüllü danismanlik yapmak istiyor. Üretimin ülke ekonomisine katkisini düsünerek, hem vatandaslara daha ucuz sebze yetistirebilmek hem de üretimi özendirici yapmak amaciyla baslattigi çalismayla, büyük bir emekle diktigi fideler ilk meyvelerini vermeye basladi.



’’Örnek olsun diye üretime basladim’’

Çemisgezek ilçe merkezinde sera kuran 3 çocuk babasi Recep Yildirim, çalisacak isçi bulamamasina ragmen, kendi imkanlariyla mesakkatli çalismalarini sürdürüyor. Kendi emekleriyle olusturdugu serada, ürettikleri ürünlerle ilçe ve dolayisiyla ülke ekonomisine katkida bulunmaya devam edeceklerini aktaran Recep Yildirim, "58 yasindayim. Amasya Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügünden emekli oldum. Emekli olduktan sonra memleketim olan Çemisgezek’e gelerek buraya yerlestim. Çevreme üretimle ilgili örnek olsun diye sera isine basladim. Demir ustaligi, isçiligi de dahil olmak üzere, tamamiyla kendi imkanlarimla yapmis oldugum bir sera kurdum. Türkiye’nin farkli vilayetlerinden Antalya, Amasya, Tokat’tan domates ve salatalik fideleri getirerek diktim. Üretimimiz devam ediyor. Salataliklarimizi toplamaya basladik. Kismet olursa domateslerimiz de 40 - 45 gün içinde kizarmaya baslayip yetisecek. Bu ise baslamamin bir sebebi de yöre halkimizin domates ve sebze teminini Elazig’dan temin etmesidir. Üretimin burada olabilecegini de göstermek istedim. Üretimin tamamen yerli imkanlarla ve organik sartlarda yapilabilecegini de göstermek istedim. Bundan dolayi bir egitimim var. Insallah insanlarimiz bir seyleri görür, bir seyleri ögrenir. Bir seyleri yetistirme pesine düser diye düsündüm. Insallah insanimiz emekli olduktan sonra evinde koltuk üstünde oturmaz, kahve köselerinde gezmez’’ dedi.



’’Isçi sikintimiz var’’

Memlekette isçi sikintisi oldugunu kaydeden Yildirim, ’’Yani isçi bulamiyoruz. Üç çocugum var, esim de dahil. Ailemdeki bes kisi, hepimiz üniversite mezunuyuz. Kendim endüstriyel elektronik ve kamu yönetimi mezunuyum. Ankara Ulus Makine 1984 Makine Teknik Lisesi mezunuyum. Ailemde herkes kendi isinde. Ama issiz insanlarin da bir isler yapmasi, bir kazanç saglamasi için bu ise giristik. Vatandas gelsin üretileni yerinden alsin. Yani bizden on liraya alinan mal, yirmi, yirmi bes liraya piyasalarda satiliyor. Gelsin vatandas on liraya buradan alsin. En azindan halka bir hizmetimiz olsun. Yani ucuz fiyata, ucuz mahsul, organik mahsul tüketsinler. Bu ise gönül vermek isteyen, bu isten, üretimden para kazanmak isteyenlere de gönüllü danismanlik da yapabilirim. Çünkü ekonomimizin düzelmesi, halkin kendi üretimini kendi yapmasi, kendi ihtiyaçlarini ucuza karsilamasindan geçer. Insanlar üretime destek olsun. Bizim isimiz insallah insanlara iyi örnek olur’’ diye konustu.

Çemisgezek ilçe merkezinde dalindan satisa sunulmayi bekleyen ürünler, vatandaslarin da ilgisini çekiyor.
Kaynak: İHA