Özel Gereksinimli Gençler Bir Günlügüne Asker Oldu

Engelliler Haftasi etkinlikleri kapsaminda özel bireyler, il Jandarma Komutanliginda gerçeklesen tören ile üniforma giyip bir günlügüne asker oldu.

Özel Gereksinimli Gençler Bir Günlügüne Asker Oldu
Temsili askerlik uygulamasi kapsaminda düzenlenen törenle bir günlügüne askerlik yapan 22 özel birey, günün sonunda aileleri ve yakinlariyla beraber tezkere almanin heyecanini yasadi. Vali Seddar Yavuz, Vali Yardimcisi Mustafa Ayhan, Izmit Kaymakami Yusuf Ziya Çelikkaya, il Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve il Jandarma Komutani Albay Murat Bozkurt engelli yakinlarini ve davetliler ile yakindan ilgilendi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan il Jandarma Komutani Murat Bozkurt yaptigi konusmada özel bireyleri ve ailelerini agirlamaktan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Vali Seddar Yavuz ise hem bu özel haftanin anlam ve önemini dile getirerek hem de yaklasmakta olan 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramina deginerek su sözleri sarf etti: “Kurtulus Savasimizin basladigi günlere çok yakiniz. 19 Mayis 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir mesale yakmis ve vatanimizi isgalden kurtarmak üzere Samsun’a dogru yola çikmistir. ‘Biz ordusu olan bir millet degil, kendisi ordu olan bir milletiz.’ Bu vesileyle biz bir gazayi dügün ve senlik günü olarak kabul ederiz, bize ihtiyaç duyuldugunda düsünmeden sefere çikariz. Vatanimiz, bayragimiz ve kutsal degerlerimiz için canimizi seve seve feda ederiz. Çünkü biz, ‘Allah yolundaöldürülenlere “ölüler” demeyin, zira onlar diridirler, fakat siz onu anlayamazsiniz, idrak edemezsiniz.’ diyen yüce Allah’in kullari, Islam dininin mensuplari ve vatan sevgisinin imandan geldigini söyleyen Hz. Peygamberimizin ümmetiyiz. Bu inanç ve anlayisla biz devletler kurduk, yasattik. Bu vatan için canlarini feda etmeye hazir milyonlarca evladimiz var hamdolsun. Bu inanç ve bu kararlilik kiyamete kadar bizi hür ve bagimsiz yasatacak anlayisi da ortaya koyar. Bu vesileyle evlatlarimizi yetistiren anne ve babalara bir kez daha minnet ve sükran duygularimi ifade ediyor, evlatlarimiza saglik ve afiyet diliyor, bundan sonraki yasamlarinda her seyin gönüllerince olmasini temenni ediyorum" dedi.



Yemin ettiler

Jandarma üniformasi giyen ve tüm gün egitim sürecinden geçmis olan gençler, yemin etti. Yemin töreni sonrasi erleri temsilen Jandarma Er Mustafa Bülbül’de bir konusma gerçeklestirerek askerlik gibi serefli bir görevin bir gün bile olsa kendilerine yasatilmasi noktasinda emegi, katkisi olan herkese tesekkür etti. Yemin töreni, Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri tarafindan özel gereksinimli bireylere terhis belgelerinin verilmesi ve J. Uzm. Çvs. Burak Güleç tarafindan okunan “Bayrak” siiri ile devam etti. Tören yürüyüsünün akabinde Vali Seddar Yavuz ve protokol üyelerinin tören alaninda bulunan stantlari incelemelerinin ardindan program sona erdi.

Temsili yemin törenine Vali Seddar Yavuz’un yani sira; Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Berna Abis, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Vali Yardimcisi Mustafa Ayhan, Izmit Kaymakami Yusuf Ziya Çelikkaya, il Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, il Jandarma Komutani Murat Bozkurt, il Müftüsü Mehmet Sönmezoglu, ilgili kurum müdürleri, Türkiye Harp Malülü Gaziler-Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Kocaeli Sube Baskani Saban Arli, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Kocaeli Sube Baskani Nurettin Recep Saglik ile askeri personel katildi.

Kaynak: İHA