ODÜ'de Tartismali 'Es' Atamasi

Ordu Üniversitesi’nde (ODÜ) gerçeklesen "es" atamasi, tartisma konusu oldu. Üniversite Genel Sekreteri Serkan Yalkin’in KYK Müdürü esi, ODÜ’ye geçisi saglanarak sube müdürü yapildi.

ODÜ'de Tartismali 'Es' Atamasi
ODÜ Genel Sekreteri Serkan Yalkin’in, KYK Yurdu Müdürü olan esi Melek Yalkin’in, Rektör Prof. Dr. Orhan Bas’in imzasiyla, KYK’dan ODÜ’ye geçisi saglandi. Kurum degisiminin ardindan Melek Yalkin, görevlendirme ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi’nda Sube Müdürü olarak göreve atandi. Söz konusu atama, akademik çevrelerde ve Ordu kamuoyunda ‘liyakatsiz atama’ ve ‘kayirmacilik’ elestirilerine yol açti.

"Kurullardan bir tanesinin olumsuz verildigi ispat edilsin ben görevi birakirim"

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Bas, yapilan islemin yasal oldugunu savundu. Rektör Bas, “Ben ögretim üyelerini atarken, ‘hangi ögretim üyesini istiyorsunuz?’ diye dekanliktan yazi istiyorum. Dekanlik yazi yaziyor ve ögretim üyesini aliyoruz. Dekanlik istemese, ihtiyaç olmasa biz alamayiz ki. 4 kuruldan oluru geçen yaziyi ben YÖK’e gönderdim. Arastirilsin, bu kurullardan bir tanesinin olumsuz verildigi ispat edilsin, ben görevi birakirim. Seffaf, hukuki ve ahlakli isler yapiyoruz” dedi.



"Durum, yurdun karsisindaki binadan karsi binaya atamadan ibaret"

Genel Sekreter Serkan Yalkin ise, esinin Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK), üniversite kampüsünün içerisindeki yurdun 7 yildir kadrolu müdürü oldugunu belirtti.

Yalkin, “Durum, yurdun karsisindaki kütüphanedeki bir daire baskanliginin altina bir alt kadroya sube müdürü olarak geçmesinden ibaret. Biz de kütüphanelerden sorumlu sube müdürlügü diye bir müdürlük yok. Kütüphane Dokümantasyon Daire Baskanligi var. Zaten bütün kütüphanelerden de bu daire baskanligi sorumlu. Bunun altinda da subeler var, esim de orada sube müdürü” diye konustu.

Kaynak: İHA