OBITEM, 11 Bin 264 Kisiye Ilkyardim Ve Yangin Egitimi Verdi

Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Egitim Merkezi (OBITEM), 2023 yilinda toplamda 382 kurumda 11 bin 264 kisiye ilkyardim ve yangin egitimi verildi.

OBITEM, 11 Bin 264 Kisiye Ilkyardim Ve Yangin Egitimi Verdi
Olusturdugu vizyonla bilgi birikim ve tecrübelerini Türkiye’nin dört bir kösesindeki itfaiye teskilatlariyla paylasan OBITEM, Giresun Espiye ilçesi ve Tirebolu ilçesi itfaiye teskilatlarina egitim veriyor. Egitimlerde uygulamali olarak çesitli yangin istasyonlarinda gerçegi aratmayan yanginla mücadele teknikleri ögretiliyor.

Uluslararasi yangin egitim müfredatina uygun olarak verilen 40 saat süreli itfaiye er egitimi programi kapsaminda personellere itfaiye ekipman bilgisi, yangin dinamikleri, LPG, dogalgaz ve akaryakit kaynakli yanginlar, kapali ve dumanli alanlarda arama kurtarma becerisi, trafik kazalarina müdahale, dogada iple istasyon olusturup kurtarma hatti kurma egitimleri veriliyor. Tirebolu Belediyesi’ne bagli 7, Eynesil Belediyesi’ne bagli 2 itfaiye personeli ile Ordu Büyüksehir Belediyesi itfaiye personelleri de verilen egitimlerle donanim kazaniyor.

Egitimin verimli geçtigine dikkat çekerek, Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesine tesekkür eden itfaiye erleri, “Bu egitimlere katilarak eksik yönlerimizin farkina vardik. Yanginla mücadele stratejimizin gelismesi acisindan teorik ve uygulamali egitimler çok verimli geçti. Edindigimiz bilgilerle yöremizde meydana gelen olaylara daha etkin ve yerinde müdahaleler yapacagimiza inaniyoruz” diye konustular.
Kaynak: İHA