Halkçi Projeler Antalyalilarin Ekonomisine Katki Sunuyor

Halk Süt ve Halk Mama ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarina destek veren Antalya Büyüksehir Belediyesi; Halk Et, Halk Ekmek ve Antsu Projeleri ile de vatandaslarin mutfak bütçesine katki sunuyor.

Halkçi Projeler Antalyalilarin Ekonomisine Katki Sunuyor
19 ilçede sosyal belediyecilik anlayisiyla sürdürülen projeler kapsaminda, Nisan ayinda 19 ilçede 367 ihtiyaç sahibi ailenin 6-24 aylik 377 çocuguna 2 bin 262 adet ücretsiz Halk Mama destegi verildi.

Nisan ayinda 19 ilçede 2-5 yas arasindaki 7 bin 928 çocuk Halk Süt ile bulusturuldu. Halk Süt Projesi kapsaminda Nisan ayinda 63 bin 424 ton süt paketlenerek dagitimi gerçeklestirildi.



Mutfak ekonomisine katki sagliyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi Kepez, Alanya, Manavgat ve Serik’te bulunan Halk Et satis magazalarinin yani sira ilçe ilçe gezen 1 mobil tir ile de saglikli ve kaliteli et ve et ürünleri uygun fiyatla halkla bulusturuluyor. Nisan ayinda 13 bin 420 kisi Halk Et magazalarindan alisveris yapti. Nisan ayinda Halk Et magazalarinda 27 bin 278 ton et ve et ürününün satisi gerçeklestirildi.

Girdi fiyatlarindaki tüm artisa ragmen vatandas ucuz ekmek yiyebilsin diye ekmek fiyatinin 4,5 TL oldugu Halk Ekmek büfelerinde Nisan ayinda 618 bin 402 adet ekmegin satisi gerçeklestirildi.



ANTSU yogun ilgi görüyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan vatandasin kaliteli içme suyuna uygun fiyatla ulasabilmesi amaciyla hayata geçirdigi ANTSU’da yogun ilgi görüyor. Piyasada 19 litrelik damacanalar 90-100 lirayi bulan fiyatlarla satilirken ANTSU 25 TL’lik fiyatiyla vatandasin tercihi oluyor. Toroslarin dogal kaynak suyu ANTSU Halk Ekmek büfeleri ve Halk Et magazalarinin yani sira 11 farkli ilçede de farkli noktalarda gel-al, eve servis ve toptan satis seçenekleriyle Antalyalilar ile bulusuyor. Yakin zamanda hayata geçirilmesi planlanan Halk Bakkal, basta ögrenci ve ihtiyaç sahiplerinin lezzetli yemekleri uygun fiyatla yiyebilmelerine imkan saglayacak Kent Lokantalari ile de Antalya Büyüksehir Belediyesi, Antalyalilarin bütçesine katki sunmaya devam edecek.
Kaynak: İHA