Hakaret Dosyasi Tatliya Baglandi Açiklamasi Taraflar SMA Hastasi Çocuga Bagis Sartiyla Uzlastilar

Bayburt’ta aile arasinda çikan sözlü tartisma, büyüyerek hakarete kadar uzandi. Hakarete ugrayan magdur taraf, Spinal Müsküler Atrofi(SMA) hastasi Cennet Su Ates’e 7 bin lira bagis yapilmasi sartiyla sikayetçi oldugu sahisla uzlasti.

Hakaret Dosyasi Tatliya Baglandi Açiklamasi Taraflar SMA Hastasi Çocuga Bagis Sartiyla Uzlastilar
Bayburt’ta yasayan Y.L isimli kadin, esinin kardesi E.L ve aile bireyleri tarafindan hakarete ugradigini iddia ederek, sikayetçi oldu. Y.L’nin sikayetinin ardindan E.L hakkinda ’hakaret’ suçundan sorusturma baslatildi.

Konuyla ilgili çalisma yürüten Bayburt Cumhuriyet Bassavciligi, suçun uzlastirma kapsamina girdigi degerlendirmesinde bulunarak, dosyayi Uzlastirma Bürosuna gönderdi. Devreye giren Uzlastirma Bürosu görevlisi, müsteki Y.L ile bir araya gelerek uzlasma sartlarini görüstü. Müsteki Y.L, sikayetçi oldugu esinin kardesi E.L ile SMA hastasi bir çocuga bagis yapilmasi sartiyla uzlasacagini dosyayla ilgilenen uzlastirmaciya bildirdi.

Süpheli tarafla da görüsme saglayan uzlastirmaci, müsteki Y.L’nin talebini süpheli E.L’ye iletti. Y.L’nin teklifini kabul eden E.L, SMA Tip-1 hastasi Cennet Su Ates adina açilan valilik onayli hesaba 7 bin lira yatirdi. Bayburt Uzlastirma Bürosu ekiplerinin özverili çalismalari sonucunda uzlasma saglanan dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavusturulmus oldu.

Mahkemelerin is yükünü azaltmak, hafifletmek amaciyla, Bayburt Cumhuriyet Bassavciligi Uzlastirma Bürosunun yogun çalismalar yürüttügünü aktaran Uzlastirma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcisi Asya Büsra Alim, Uzlastirma Bürosu görevlilerine titiz çalismalarindan ötürü tesekkür ederek, "Uzlastirma Bürolari, onarici adalet anlayisina uygun olarak, klasik ceza yaptirimlarindan farkli bir sekilde yapici faaliyetlerini yürütüyorlar. Bu meyamda Uzlastirma Bürosu görevlilerimiz, kamuya yararli örnek teskil eden çalismalarda bulunuyorlar. Kamu yarari gözeten çalismalarla, taraflar arasinda anlasmaya varilirken, bu çalismalar neticesinde mahkemelerin is yükü de bir hayli hafiflemis, azalmis oluyor. Taraflar arasinda uzlasma saglanmasi adina var gücüyle çalisan Uzlasma Bürosu görevlilerine, çalismalarindan ötürü tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA