Baskan Bozbey Açiklamasi 'Hamitler'i Yesil Bir Görüntüye Kavusturacagiz'

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, meclis toplantisinda gündeme getirilen Bati Bölgesi Kati Atik Entegre Tesisi Projesi hakkinda konustu. Kayapa’da düsünülen yerin dogru olmadigini söyleyen Baskan Bozbey, "Çalismalarimizi bilimsel veriler isiginda yürütecegiz. Hiç merak etmeyin. Hamitler’i tamamen yesil bir görüntüye kavusturacagiz” dedi.

Baskan Bozbey Açiklamasi 'Hamitler'i Yesil Bir Görüntüye Kavusturacagiz'
Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Mayis ayi Meclis toplantisi, Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey baskanliginda yapildi. Sehrin bati bölgesinde daha önceki yönetim tarafindan planlanan Kati Atik Entegre Tesisi Projesi hakkindaki bir soru üzerine açiklamalarda bulunan Baskan Mustafa Bozbey, tesisin yerinin dogru olmadigini söyledi.

Geçmis dönemde akademik odalarin da konuyu yargida tasidigini ancak sürecin devam ettirildigini belirten Baskan Bozbey, "Raporu hazirlayan hocalarimizla da görüstüm. Aslinda Kayapa’daki bölgenin aksine baska bir bölgenin önerildigini dile getirdiler. Fakat israr sonucu Kayapa’da karar kilindigini ifade ettiler. Göreve geldigimizde konuyla ilgili görevlendirmeleri yapip hocalarimizla tekrar konustuk. Yerin dogru olmayacagini yinelediler. Hemen çalismalara basladik ve belirlenen bölgede olamayacagina kararina vardik. Projeye o bölgedeki köylülerimiz ve mahalle halki da karsi çikti. Hamitler’deki depolama alaninin konutlar tarafinda kalan kisminin da üzeri kapatildi. Hiç merak etmeyin. Hamitler’i tamamen yesil bir görüntüye kavusturacagiz. Bilimsel verilere riayet etmeliyiz. Çalismalarimizi bilimsel veriler isiginda yürütecegiz" dedi.

Mecliste ayrica görevi basinda vefat eden tüm Büyüksehir, ilçe belediyeleri ve BUSKI personellerinin, yakinlari tarafindan talep edilmesi halinde defin yerinin ücretsiz temin edilmesi önerisi oybirligi ile kabul edildi.
Kaynak: İHA