Amerikali Kadin Bayburt'ta Müslüman Olup Kübra Ismini Aldi

Bayburt’a yerlesen Amerika vatandasi Kendra Dawn Warnick, Il Müftülügünde gerçeklestirilen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Warnick, Islamiyet’ten etkilendigini, bu sebeple Müslüman olmaya karar verdigini belirterek Kelime-i Sehadet getirdi.

Amerikali Kadin Bayburt'ta Müslüman Olup Kübra Ismini Aldi
Amerika vatandasi Kendra Dawn Warnick, Bayburt Il Müftülügünde gerçeklestirilen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Kendra Dawn Warnick, Islamiyet’ten etkilendigini söyleyerek Müslüman olmaya karar verdigini belirterek Kelime-i Sehadet getirdi. Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan merasimde, Il Müftüsü Bayram Danaci, Dawn Warnick’e Islamiyet hakkinda bilgiler verdi, ardindan Danaci, Warnick’e Kelime-i Sehadeti tekrar ettirdi. Müslüman olan Warnick ise Kübra ismini aldi.

Müftü Danaci, Allah katinda en güzel amellerden birinin bir insani Islam ile bulusturmak oldugunu belirterek, "Siz simdi Islam’a göre hayatinizda bütün günahlardan arinmis, tertemiz yepyeni bir sayfa açtiniz. Müslüman oldugunuz andan itibaren geçmis günahlarinizi Allah Teâlâ’nin bagisladigini yüce kitabimiz Kur’an-i Kerim bildirmekte ve Peygamber Efendimiz müjdelemektedir. Biliniz ki insanlarin günahlarini sadece yüce Allah affeder. Sadece ona yönelerek tövbe edilmeli ve bagislanma dilenmelidir. Siz, Islam’i hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Bizler de burada ikrariniza sahit olduk. Mübarek olsun" dedi.

Il Müftüsü Danaci, Kendra Dawn’a Warnick’e Ihtida Belgesi, Kur’an-i Kerim Meali ve Diyanet Isleri Baskanligi yayinlarindan çesitli kitaplar hediye etti.
Kaynak: İHA