7. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat Ve Spor Günleri, ASMAC Kongresiyle Basladi

Bayburt’ta bu yil, “Tarihi yeniden yasa, köklerini yasat” temasiyla 15-25 Mayis tarihlerinde 7’incisi düzenlenmekte olan Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri, açilis töreni ve Uluslararasi Tarim Bilimlerinde Multidisipliner Yaklasimlar Kongresi (ASMAC) Özel Açilis Oturumu ile basladi.

7. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat Ve Spor Günleri, ASMAC Kongresiyle Basladi
Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçeklesen tören, 7. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri tanitim filmi gösterimi ile basladi.

Tanitim filmi gösteriminin ardindan ASMAC Kongresi Düzenleme Kurulu Baskani olarak Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan tarafindan kongre katilimcilarina ve konuklara hitaben sürdürülebilir tarim ve Bayburt Üniversitesinin organik tarim faaliyetleri iliskisine yönelik bir konusma yapildi. Ardindan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, hem 7. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günlerini hem de ilk etkinlik olan ASMAC’i kapsayan özetleyici bir konusma yapti. “Tarihi yeniden yasa, köklerini yasat” temasinin vurgulamak istedigi hususu anlatan Rektör Türkmen, “Tarih, yasanmis ve bitmis bir hikaye olarak algilandiginda sonlanir. Tarih, bugün yasayan ve gelecekte de yasayacak olan bir baglilik ve köklerden gelme halidir. Dede Korkut’tan bu yana sanli bir tarihin kuruculari olan bizler, bugün tarihi yeniden yasamak ve köklerimizi yasatmak için bir aradayiz.” dedi.

Dede Korkut’un dünyaya açilan bir evrensel deger oldugunu söyleyen Rektör Türkmen, Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günlerinin bu misyona sahip olmanin yani sira, dünyadan farkli kültürleri de Bayburt Üniversitesinde bulusturma misyonuna sahip oldugunu belirtti.

Hitap konusmasinin ardindan Vali Yardimcisi Yunus Coskun ve Belediye Baskani Mete Memis’in de eslik ettigi sponsorlara tesekkür plaketi takdimine geçildi.

Tören, toplu hatira fotografi çekimi ile sona erdi ve aranin ardindan ASMAC Kongresi, Türkiye’de Seker Sanayisi Paneli ile devam etti. Uygulamali Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Vecihi Aksakal’in yönlendiricisi oldugu Panelde, Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Erdogan Öztürk ile Doç. Dr. Okan Demir, Sukkar Seker Genel Müdürü Necati Karavaizoglu ve Mezra Ziraat Genel Müdürü Dr. Mahmut Tasçi konusmaci olarak yer aldi. Panel, tesekkür belgeleri takdimi ile sona erdi ve kongre, eszamanli gerçeklesen yüz yüze ve çevrim içi oturumlarla devam etti.
Kaynak: İHA