Yalova'da Engelli Gençlere Asker Eglencesi

Yalova’da yarin bir günlük vatani görevini yapacak engelli gençler için kina eglencesi düzenlendi.

Yalova'da Engelli Gençlere Asker Eglencesi
Yalova Yeni Yasam Engelliler Dernegi tarafindan dernek lokalinde gerçeklestirilen programda, engelliler için asker eglencesi gerçeklestirildi.

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Arif Laçin, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Baskani Murat Arslanhan ve Yalova Yeni Yasam Engelliler Dernegi Baskani Lale Dondurmaciogullari da katildi.

Eglencede protokol üyeleri gençlerin avuçlarina kina yakti. Kina eglencesine aileleriyle katilan gençler, gönüllerince oynayarak eglendi.

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Baskani Murat Arslanhan, Yalova’da 20 engelli bireyin 1 günlügüne askerlik yapacagini söyledi.

Engelliler için onur ve gurur duyduklari bir an yasandigini söyleyen Arslanhan, söyle konustu:

"Biliyorsunuz her Türk asker dogar ama uzun zamandir engellilerimiz askere gidemiyordu, bu onur ve gururu yasamiyordu. Yaklasik 20 sene önce Genelkurmay Baskanligimizin baslattigi, engellilerin de askere gitmesinin önünü açtigi bir uygulamayla biz de Yeni Yasam Engelliler Dernegi olarak ilimizde bulunan engelli kardeslerimizi organize edip, Yalova’daki askeriye ile is birligi yaparak askere göndermek için elimizden gelen koordineyi yapiyoruz. Sag olsun onlar da ellerinden gelen yardimi yapiyor. Bu sene toplamda 20 tane askerimiz var. Biz her sene bu heyecani yeniden yasiyoruz. Her sene bir yeni engelli kardesimiz bir gün de olsa askerlik görevini yerine getiriyorlar. Inanin bunu duydugu günden itibaren bu kardeslerimiz ayni heyecanla, gurur ve onurla günlerce uykusuz kaliyorlar. O üniformayi giyebilmek için. Kendilerini bu vatani vazifenin verilmesinden dolayi çok mutlular. Ben basta Genelkurmay Baskanimiz olmak üzere, aileleri de tebrik ediyorum."

Yegeni askerlik heyecani yasayan Kinyas Inci de çok heyecanli olduklarini söyledi.



Öte yandan, asker eglencesi yapilan 20 engelli genç yarin 1 günlügüne Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda askerlik vazifesini yerine getirecek.
Kaynak: İHA