Vali Pehlivan, Engellilerin Hazirladigi Resim Ve El Sanatlari Sergisini Gezdi

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, engellilerin hazirladigi resim ve el sanatlari sergisini gezdi, hazirladiklari gösterileri izledi.

Vali Pehlivan, Engellilerin Hazirladigi Resim Ve El Sanatlari Sergisini Gezdi
Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan Toroslar Nihat Sözmen Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçeklestirilen el sanatlari sergisini gezerek, düzenlenen programa katilan Pehlivan, "Sizlerle bir araya gelince; her zaman oldugu gibi sevginizi, gönlünüzdeki o sicakligi, samimiyeti hissettik. Sadece bugün degil, sizlerle ne zaman bir araya gelsek yüreginizden çikan o güzel duygular bizi sarip sarmaliyor, ruhumuza dokunuyor. Çok mutlu oluyoruz" dedi.

İçel’de 11 rehabilitasyon merkezi bulundugunu belirten Pehlivan, bu merkezlerden bine yakin özel bireye barinma imkani sunduklarini kaydetti.

En hassas olduklari alanlardan biri olan sosyal hizmetin, verdikleri hizmetler arasinda apayri bir yer tuttugunu vurgulayan Pehlivan, söyle konustu: "Bu hizmetleri alan özel bireylerimizi ve ailelerini memnun gördükçe bizim de heyecanimiz ve hizmet azmimiz daha fazla pekisiyor ve artiyor. Sadece 10-16 Mayis Engelliler Haftasi veya 3 Aralik Dünya Engelliler Günü gibi tarihlerde degil, her günümüzde sizlerle birlikte olmak, sizlere hizmet etmek, sizlerin yasamini daha da kolaylastirmak, sizlerin yeteneklerini ortaya çikarmak ve daha da gelistirmek için imkan olusturma gayreti içindeyiz. Imkan sunuldukça da gönüllerde hiçbir engelin olmadigini her defasinda görüyoruz. Aslolan yürektir, ruhtur. Aslolan yürekte saklanan, muhafaza edilen sevgidir. Karsilikli olarak bu sevgiyi çogalttigimizda hayatin içerisinde var olan diger engeller, aslinda anlamini yitirir ve asilmaz engel kalmaz. Bunu birlikte yapiyoruz, birlikte basariyoruz."

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Naci Yilmaz’in da konusma yaptigi etkinlikte, Vali Pehlivan, engelli bireylerin hazirladigi koroya eslik etti, hazirladiklari gösterileri izledi. Pehlivan ayrica, bakim merkezleri kapsaminda gerçeklestirilen resim yarismasinda dereceye girenlere ödüllerini takdim etti, Atletizm Il Sampiyonasi’nda dereceye girerek milli takima seçilen ögrencileri tebrik etti.
Kaynak: İHA