Vali Pehlivan Açiklamasi 'Ilimizde 4 Varligimiz UNESCO'nun Geçici Listesinde Yer Aliyor'

Vali Ali Hamza Pehlivan, İçel’de 4 varligin UNESCO’nun geçici listesinde yer aldigini belirterek, öncelikle hedeflerinin bu eserlerin kalici listeye alinmasini saglamak oldugunu ifade etti.

Vali Pehlivan Açiklamasi 'Ilimizde 4 Varligimiz UNESCO'nun Geçici Listesinde Yer Aliyor'
Il Tanitim ve Gelistirme Kurulu Toplantisi Vali Pehlivan baskanliginda gerçeklestirildi.

Geçen yil ekim ayindaki toplantida alinan kararlar dogrultusunda yapilan çalismalar degerlendirildi, gündem maddeleri görüsülerek karara baglandi.

’Gezsenİçel’ ve ’Go_İçel’ adli sosyal medya hesaplarinin İçel’in tanitimina yönelik yaptigi katkiya dikkat çeken Türkiye Tanitim ve Gelistirme Ajansi (TGA) yetkilileri, İçel’in turizm altyapisi, misafirperverligi ve gelisen sektörleri sayesinde yerli ve yabanci turist sayisinin her geçen gün arttigina yönelik sayisal verileri sunmasinin ardindan turist sayisini artirmaya yönelik yapilacak çalismalar hakkinda sunumlar gerçeklestirdi.

"Dijital sayfalarimizin etkilesimi her geçen gün artiyor"

Toplantida konusan Vali Pehlivan, turizm ve tanitim alanindaki çalismalarini, Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destegiyle ilgili kurum, kurulus ve sektör paydaslari ile isbirligi içinde sürdürdüklerini belirtti.

Bu kapsamda odaklandiklari konulardan birinin turistik ziyaretler açisindan önem arz eden UNESCO Dünya Mirasi eser ve varliklar oldugunu vurgulayan Pehlivan: "Ilimizde 4 varligimiz UNESCO’nun geçici listesinde yer aliyor. Öncelikle hedefimiz bu eserlerin kalici listeye alinmasini saglamak. Bu maksatla Türkçe ve Ingilizce, Dünya Mirasi İçel dergisini hazirlattik. Bakanligimizin GoTürkiye çatisi altinda Goİçel ve Gezsenİçel dijital sayfalarimizin etkilesimi her geçen gün artiyor. Önümüzdeki haftalarda Turizm Çalistayi düzenlemeyi, haziranin ilk haftasi yaz sezonunun baslamasi vesilesiyle çesitli tanitim etkinlikleri gerçeklestirmeyi planliyoruz" dedi.

Valilik toplanti salonunda yapilan toplantiya Vali Yardimcisi Ibrahim Küçük ve Il Tanitim ve Gelistirme Kurulu üyeleri katildi.

Kaynak: İHA