Tübitak-1004 Çalismalarinda Sona Gelindi

Atatürk Üniversitesi, TÜBITAK 1004 mükemmeliyet merkezleri çagrisi kapsaminda hazirlanan projenin son düzlügüne geldi. Ilk çagrisi 2018 yilinda yapilan ve 2024 yilinda Yüksek Teknoloji Platformlari-Yesil Dönüsüm basligi ile tekrar açilan TÜBITAK-1004 program çagrisi kapsaminda hazirliklar tamamlandi.

Tübitak-1004 Çalismalarinda Sona Gelindi
Kültür Merkezi Prof. Dr. Kemal Biyikoglu salonunda, Arastirma Üniversitelerinin yaristigi bir kulvar olan bu çagri kapsaminda gerçeklestirilen bilgilendirme toplantisina Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli ile rektör yardimcilari, APYK koordinatörleri, proje yürütücüleri ve arastirma ekipleri katildi.

Nihai proje içeriklerinin, bütçelerinin ve çalisma planlarinin tartisildigi toplantida Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, tüm projeleri tek tek dinleyerek degerlendirmelerde bulundu. Arastirma Üniversitesi olmanin getirdigi sorumlulukla hareket ettiklerini ve basta Erzurum olmak üzere, bulundugu bölgenin kalkinmasi adina yogun bir çaba gösterdiklerini aktaran Rektör Çomakli, bu proje ile Atatürk Üniversitesinden beklenen yenilikçi ve ufuk açici adimlari atmaya devam ettiklerini vurguladi. Projelerin büyük bir bütçe ile desteklenecegini belirten Çomakli, çagin gerektirdigi teknoloji ve inovasyonu toprakla bulusturmayi hedefleyen 1004 projesine göre hazirlanan tüm çalismalarin katma deger saglayacagina inandigini ifade ederek tüm ekibe gayretleri için tesekkür etti.

Prof. Dr. Taskin Öztas’in yürütücülügünde kurulacak olan platform, farkli üniversiteler ve sanayi ortaklari tarafindan sunulan projelerden olusuyor. Proje Gelistirme Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Çadirci’nin teknik takibini yaptigi platformun 17 Mayis’a kadar TÜBITAK’a sunulmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA