Pirinkayalar Tüneli Hem Zamandan Hem Yakittan Kazandirdi

Erzurum-Artvin kara yolu üzerinde yaklasik 3 yil önce hizmete açilan Pirinkayalar Tüneli hem güvenli bir yol hem de tasarruf sagliyor.

Pirinkayalar Tüneli Hem Zamandan Hem Yakittan Kazandirdi
29 Aralik 2021 tarihinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in telekonferans ile katildigi törenle hizmete açilan 2 bin 246 metrelik tünel, geçen 2,5 yillik dönemde hem sürücülere güvenli bir yol imkani hem de milyonlarca lira tasarruf sagladi. 2,5 yilda tünelin hizmete açilmasiyla birlikte yaklasik 150 milyon liralik tasarruf saglanirken, sürücüler eskiden zor sartlarda geçebildikleri yoldan bugün hem kisa sürede hem de güvenli bir sekilde geçebildiklerini söyledi.



Tünelden geçen tir soförü Ozan Anlayan, "Meslekte daha yeniyim. Bu yolda, büyüklerimizin daha önce anlattiginda, tas düsme tehlikesi olsun zamandan olsun Denizbasi mevkiinde çok kazalar yasanirmis. Rampalarda geri kaçma, yagisli havalarda ciddi sikintilar yasaniyordu. Simdi çok rahat bir yol oldu. Bu tünel yolu daha güvenli hale getirdi. Hem de mesafe azaldi, yakit ve zaman tasarrufu saglandi" dedi.

Kaynak: İHA