Ögrenciler Istedi, Hayirsever Vatandas Gerçeklestirdi

Elazig’a 70 kilometre uzakliktaki Hazar köyünde okuyan ilk ve ortaokul ögrencilerinin hiç yemedikleri hamburger hayalini, hayirsever bir vatandas gerçege dönüstürdü. Hayatlarinda ilk kez hamburger yiyen ögrencilerin mutlulugu gözlerinden okundu.

Ögrenciler Istedi, Hayirsever Vatandas Gerçeklestirdi
Elazig’in Maden ilçesine bagli Hazar köyünde bulunan Hazar Ilk ve Ortaokulu ögrencilerinin hamburger istekleri gerçeklesti. Ögretmenleri tarafindan daha önce hiç hamburger yemedigi belirlenen ögrenciler, Diyarbakir Çüngüs Çaybagi Dernegi ile irtibata geçti. Dernekte bulunan bir hayirseverin yardimlariyla okulda bulunan 100 ögrenci için hamburger yapildi. Okulun bahçesinde yapilarak ögrencilere servis edilen hamburgerler, ögrenciler tarafindan çok begenildi. Hayatlarinda ilk defa hamburger yiyen bazi ögrencilerin mutlulugu ise gözlerinden okundu.

Hamburger ikraminda bulunan isletme sahibi Ümit Akdogan, "Diyarbakir Çüngüs Çaybagi Dernegi bizlere ulasarak köy okulunda okuyan ögrencilere hamburger göndermemizi istedi. Biz de ögrencilerin daha taze bir sekilde hamburgerleri yemeleri için köy okuluna gelerek burada pisirip taze bir sekilde ikram etmeyi tercih ettik. El birligi ile ögrencilerimize güzel bir lezzet tattirdik. Emegi geçen herkese tesekkür ederim" dedi.



"Farkli bir etkinlik gerçeklestirmek istedik’’

Okulda bulunan ögrencilerin hamburger ile tanistigini belirten Hazar Ilkokulu Müdür Yardimcisi Vedat Çelik, "Okulumuza 20 tane köyden 8 servisle ögrencilerimiz geliyor. Köyün kendi ögrencisi yok. Ögrencilerimizin tamami tasimali sistemle okula geliyor. Mutlaka Elazig’a gittiklerinde hamburger yemis olan vardir ama hayatinda hamburger ile tanismamis olan ya da pizza türünde yiyeceklerle tanismamis ögrenci sayimiz oldukça fazla. Buraya 30 kilometre uzakliktan gelen ögrencilerimiz var bunlarin Elazig’a giderek hamburger yeme imkanlari çok fazla yok. Bu vesileyle farkli bir etkinlik gerçeklestirmek istedik. Bu etkinligin yapilmasinda emegi geçen herkese tesekkür ederiz. Ögrenciler okula geldiklerinden itibaren soruyorlar ’ne yiyecegiz’ diye biz de sürpriz olsun diye ilk etapta söylemedik. Ögrencilerimiz hamburger yiyeceklerinden dolayi heyecanlandi. Derneklerin, ögrencileri tanimadiklari yemeklerle tanistirmalari bundan sonraki süreçler için de bir baslangiç olur insallah" diye konustu.

Ilk defa hamburger yiyen ögrencilerden Berat Aykaç, "Hamburger çok güzeldi, çok begendim. Daha önce hiç yememistim" dedi.

Kaynak: İHA