Kütahya'nin Talepleri Kentsel Dönüsüm Baskan Yardimcisina Iletildi

AK Parti Kütahya Il Baskani Mustafa Önsay, Milletvekilleri Adil Biçer, Ismail Çaglar Bayirci ve Mehmet Demir ile birlikte Çevre ve Sehircilik Bakanligi Kentsel Dönüsüm Baskan Yardimcisi Mehmet Sabri Ince ile görüserek Kütahya’ya dair taleplerini ilettiklerini belirtti.

Kütahya'nin Talepleri Kentsel Dönüsüm Baskan Yardimcisina Iletildi
Il Baskani Mustafa Önsay, konuyla ilgili yaptigi açiklamada,” Kütahya’mizda devam eden Vefa Mahallesi Kentsel Dönüsümü Ekim 2022’ de baslanilan 495 konut 10 ticari birim ve 1 adet cami insaatinda yüzde 85 seviyesine ulasilmis durumdadir. 650 milyon TL tutarindaki projenin 2-3 ay içerisinde tamamlanmasi hedeflenmektedir.

“Talebimiz”

Hak sahipligi çalismalari tamamlanmis olan Vefa mahallesinde, hak sahipleri ile yapilacak olan uzlasma görüsmelerine hemen baslanilmasi, Vefa mahallesinde yapilan 495 konut yeterli olmadigindan dolayi, mahallenin dönüsümü için 2.etap yapim isine baslanilmasi.

“Osmangazi Mahallesi Kentsel Dönüsümü”

Ekim 2022’ de baslanilan 495 konut 5 ticari birim ve 1 adet cami insaatinda yüzde 85 seviyesine ulasilmis durumdadir. 510 milyon TL tutarindaki projenin 2-3 ay içerisinde tamamlanmasi hedeflenmektedir.

“Talebimiz”

Osmangazi mahallesinde, hak sahipligi çalismalarinin bir an önce tamamlanarak, hak sahipleri ile yapilacak olan uzlasma görüsmelerine baslanilmasi.

“Pasam Sultan, Maruf Ve Börekçiler Mahalleleri Kentsel Dönüsümü”

Ocak 2023’te Rezerv alan olan Parmakören Mahallemizde baslanilan 166 daire 4 ticari ünitenin yapiminda yüzde 45 seviyesine ulasilmistir. 250 milyon TL tutarindaki yatirimin 2024 sonunda tamamlanmasi hedeflenmektedir.

“Talebimiz”

Hak sahipligi çalismalari tamamlanan 3 mahallemizde Hak sahipleri ile yapilacak olan uzlasma görüsmelerine hemen baslanilmasi.

“Uzlasma Uygulamasi”

Uzlasma görüsmelerinde vatandasa mevcut tasinmazinin(arsa+bina) degeri açiklanarak eger vatandas yeni daire almak istiyorsa, mevcut tasinmazin degerine göre aradaki bedel farkini ödemek kaydi ile vatandasa daire verilerek uzlasma tutanagi düzenlenecek, eger vatandas yeni daire istemiyorsa, vatandasa mevcut tasinmazin degeri verilecektir. Vatandas her iki durumda da uzlasmak istemiyorsa, alan içerisindeki hak sahiplerinin en az yüzde 50+1 oraninda uzlasma olmasi sartiyla Kentsel Dönüsüm Baskanligi tarafindan vatandasin tasinmazi kamulastirilmaktadir.

“Sultanbagi Mahallesi Kentsel Dönüsüm 1.Etap”

Sultanbagi Mahallesi sinirlari içerisinde riskli alan edilen 30,50 hektarlik riskli alaninin dönüsümünde, Bakanlik tarafindan riskli alan büyüklügü dikkate alinarak etaplar halinde yapilmasi karari alinmistir.

Ilk Etap kapsaminda yapilacak olan alanda hak sahipligi ve uzlasma görüsmeleri yapilarak, yaklasik yüzde 78 uzlasma saglanarak imza altina alinmistir.

“Talebimiz”

Mevcut yapilarin yikilarak, yerinde dönüsüm ile yapilmasi planlanan 380 konutun yapim isi ihalesinin bir an önce yapilmasi ve insaata baslanilmasi.

“Merkez Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüsümü”

2013 yilinda Riskli Alan olarak ilan edilen Küçük Sanayi Sitesinde bulunan is yerleri için, Inköy mahallemizde TOKI tarafindan ilk etapta 372 isyeri (Bölüntü yapilarak 530 isyeri yapilmasi planlaniyor) 3 adet kargo, 3 adet banka, 1 adet sosyal tesis binasi yapimina Ekim 2022 tarihinde baslanilmistir. 1 Milyon 200 bin TL tutarindaki yatirimin 2025 yilinin ortasinda teslim edilmesi planlanmaktadir. 8 Nisan 2021 tarihinde imzalanan protokole göre isyeri almak isteyenlerden, proje bedelinin yüzde 10’u alinmis olup, isyeri teslim asamasinda, basvuru sirasindaki basvuru bedeli düsülmek üzere yüzde 25 pesinat alinacak olup geriye kalan tutar 60 ay vade ile ödenecek ve artis oraninda 6 aylik memur maaslari esas alinacak, isyerleri TOKI tarafindan çekilecek kura ile teslim edilecektir.

“Talebimiz”

Mevcut yapilan ilk etaptaki isyeri sayisi ve isyeri büyüklükleri yeterli olmadigindan, TOKI tarafindan 2. Etap çalismalarina baslanilmasi gerekmektedir. Mevcut devir edilen arazi yaklasik 950 dönüm olup 2.etapta yapilacak olan isyerleri için yeterli alan bulunmaktadir. Baskan yardimcimiza 5 baslikta ilettigimiz taleplerimize gösterdigi ilgi ve yaklasim için tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA