Kayseri Büyüksehir'den Park Ve Mesire Alanlarinda Drone Ile Ilaçlama Hizmeti

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, yeni ve gelisen teknolojiye öncülük ederek, Kayseri’nin park ve mesire alanlarinda zirai insansiz hava araçlari olan drone ile ilaçlama yapiyor.

Kayseri Büyüksehir'den Park Ve Mesire Alanlarinda Drone Ile Ilaçlama Hizmeti
Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlariyla Büyüksehir Belediyesi, Park Bahçeler ve Agaçlandirma Baskanligi, her yil itina ile faaliyetini sürdürdügü park ve mesire alanlarinda hastalik ve zararlilar ile mücadelesine bu yil da kesintisiz bir sekilde devam ediyor.

Bu kapsamda hastalik ve zararlilarla mücadele etmeye devam edecek olan Büyüksehir ekipleri, yeni teknolojilerden biri olan insansiz hava araçlari ile Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi park ve mesire alanlarinda ilaçlama yapiyor. Büyüksehir Belediyesi ekipleri, 1 adet 40 litre kapasiteli insansiz hava araçlari ile basta Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi olmak üzere Harikalar Diyari ve Kocasinan Parki’ni kapsayan toplam 1 milyon 460 bin metrekarelik bakim alaninda faaliyet gösterecek.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Park Bahçeler ve Agaçlandirma Sube Müdürü Cüneyt Canidemir, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “1 milyon 260 bin metrekare büyüklügünde olan Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi’nde yesil alanlarda yeni teknolojilerden biri olan drone ile hastalik ve zararli mücadelesi yapacaklarini ifade etti.

Çalismalari gece yaptiklarini vurgulayan Canidemir, “Etraftan, disaridan ve kendilerinin ürettigi mantar ve benzeri rahatsizliklari gidermek için Belediye Baskanimiz Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlariyla insanlarimizi, misafirlerimizi rahatsiz etmeme amaciyla gece saat 24.00 ile 06.00 arasinda bakim çalismalari ile ilaçlama çalismalarini yogun olarak yürütüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA