Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Programi Bilgilendirme Toplantisi Kastamonu'da Yapilacak

Karadeniz havzasindaki iller ve ülkeleri kapsayan Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Programi ile ilgili bilgilendirme toplantisi Kastamonu’da düzenlenecek.

Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Programi Bilgilendirme Toplantisi Kastamonu'da Yapilacak
Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Programi kapsamina dahil sehirlerden olan Kastamonu’da, Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) ve programin ulusal otoritesi Avrupa Birligi Baskanligi isbirliginde toplanti düzenlenecek. Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi Konferans Salonunda, yarin saat 14.00’de düzenlenecek toplantiya, programa dahil olan 25 ilin merkezi yönetimin yerel teskilatlari, yerel yönetimler, kamu hukukuna tabii kuruluslar, egitim ve arastirma kurumlari ile kar amaci gütmeyen kuruluslarin temsilcileri dogrudan katilabilecek.

Toplantida, “Sinir Ötesi Isbirligi Programlari-Interreg”, “Karadeniz havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Programi”, Karadeniz Havzasi Programi ikinci teklif verme çagrisi kurallari, ortaklik kurulmasi ve hibe basvuru paketi ve proje basvuru süreci ve dikkat edilmesi gereken hususlari içeren 5 baslik altinda gerçeklestirilecek oturumlar ile katilimcilara program hakkinda bilgiler verilecek. Toplanti sonunda ise katilimcilarin programa iliskin degerlendirme ve sorulari alinacak.

Türkiye’de uygulama alani Istanbul, Tekirdag, Edirne, Kirklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabük, Bartin, Kastamonu, Çankiri, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüshane’yi kapsayan programin 2021-2027 dönemi II. proje teklif çagrisi 29 Mart tarihinde yayinlandi. Program çerçevesinde es finansman dahil olmak üzere toplamda 52 milyon avro tutarinda kaynak, Türkiye ve havzadaki diger program ülkelerinden uygun kurum ve kuruluslarin kullanimina sunulacak.

Program alaninda yer alan ve program belgesinde potansiyel yararlanici olarak tanimlanan tüm kurum ve kuruluslar, 28 Haziran tarihine kadar proje basvurusunda bulunabilecek.
Kaynak: İHA