Gençlik Bayrami Atasehir'de Coskuyla Kutlanacak

Atasehir Belediyesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 105’inci yil dönümünü cosku dolu konserler, spor etkinlikleri ve Tarihçi-Yazar Ilber Ortayli’nin söylesisiyle kutlayacak. Gençler için özel olarak hazirlanan programda sevilen gruplar Rubato, Köfn ve Madrigal sahne alacak.

Gençlik Bayrami Atasehir'de Coskuyla Kutlanacak
Her yil oldugu gibi bu yil da Atasehir’de büyük coskuyla kutlanacak 19 Mayis Gençlik Bayrami’na Atapark ev sahipligi yapacak. Gençler gün boyunca spora, müzige ve eglenceye doyacak. Resmi çelenk koyma töreniyle baslayacak 19 Mayis kutlamalari, Atasehir Belediyesi’nin düzenleyecegi etkinlikler ve konserlerle gün boyunca sürecek.

Ilber Ortayli Atasehir’e konuk olacak

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri, Pelin Batu’nun moderatörlügünde ünlü Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. Ilber Ortayli ile üç okyanusu kulaçlamis 23 yasindaki yüzücü Aysu Türkoglu’nu bulusturacak olan “Cumhuriyet Denizi’nde 105 Yil” isimli söylesi ile baslayacak. Cumhuriyet’in iki farkli kusagini bir araya getirecek söylesi, 18 Mayis Cumartesi günü Inal Aydinoglu Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de düzenlenecek. Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. Ilber Ortayli, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün zorlu deniz yolculuguyla Istanbul’dan yola çikip Samsun’a vardigi 1919’un 105. yilini, Atatürk’ün gençlik ve spora bakis açisini, milli mücadelede Samsun’un önemini Atasehirlilerle paylasacak. Tarih, spor, gençlik, tecrübe ve yüzme üzerine yapilacak söylesi ücretsiz ve biletli olacak.

Spor etkinlikleri Kayisdagi 80. Yil Parki’nda

Atasehir Belediyesi’nin Gençlik Bayrami’nin heyecanini yasatmak amaciyla hazirladigi kutlama programi çerçevesinde çesitli spor etkinlikleri de düzenlenecek. Atasehirli gençler, Kayisdagi 80. Yil Cumhuriyet Parki’nda düzenlenecek basketbol, voleybol, futbol ve tenis yarismalari ile zumba etkinligine katilarak, hep birlikte 19 Mayis’i kutlamanin mutlulugunu yasayacaklar.

Gençler Rubato, Köfn ve Madrigal ile eglenecek

Kutlama programinin müzik dolu anlari ise 19 Mayis Pazar günü Atapark’ta saat 16.00’da baslayacak. Tüm Istanbullularin davetli oldugu bayram kutlamalarinda 19 Mayis coskusu Atasehir’de muhtesem konserlerle taçlanacak. Ilk olarak Atasehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrasi sahne alacak. Ardindan da üç ünlü müzik grubu Rubato, Köfn ve Madrigal, Atapark’i dolduran binlerce genç ile bulusacak.

Tüm vatandaslari 19 Mayis’i Atasehir’de kutlamaya davet eden Atasehir Belediye Baskani Onursal Adigüzel, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde 105 yil önce Cumhuriyetimizin temellerinin atildigi bu önemli günü gelin hep beraber coskuyla Atasehir’de kutlayalim. Ilk olarak resmi tören kutlamasini yapacagimiz Cumhuriyet Meydani’na, sonrasinda Kayisdagi 80. Yil Cumhuriyet Parki’na, ardindan da gurur ve sevinçle bayramimizi birbirinden degerli sanatçilarimizla kutlayacagimiz Atapark’a 7’de 70’e tüm vatandaslarimizi bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA