Esenyurt'ta Olayli Sitede Sular Durulmuyor

Esenyurt’ta bir çetenin çöktügü, 230 dairenin 800 kisiye satildigi Fly Butik Rezidansta sular durulmadi. Bir site yöneticisinin yabanci uyruklu site sakinlerine uyguladigi siddet kameralara yansidi. Site Yönetim Kurulu Baskani Metin Uçar, yasanan olaylarla ilgili savciliga sikayette bulundu.

Esenyurt'ta Olayli Sitede Sular Durulmuyor
Esenyurt’ta bulunan Barbaros Hayrettin Pasa Mahallesi’nde bulunan 212 daire ve 15 dükkandan olusan Fly Butik Rezidans isimli site, geçtigimiz yil bir suç örgütünün çökmesiyle gündeme gelmisti. 212 daireli sitede 850 kisiye daire satan suç örgütüne yönelik polis operasyonu düzenlemis ve 26 kisi tutuklanmisti.

Operasyondan sonrasi site yönetimi Uçarlar Yapi’ya teslim edilse de sular bir türlü durulmadi. Iddialara göre yeni olusan yönetimde yer alan Vedat Oral, yanina bir baska yöneticiyi de alarak yabanci uyruklu site sakinlerini tehdit etti ve siddet uyguladi. O anlar cep telefonu kameralarina da yansidi. Site yönetiminin 35 bin liralik borcu nedeniyle elektrigini kestigi bir baska sahis Ahmet Turgut ise, elektrik odasini kursunlayarak kaçak elektrik çekti.

Site yönetimi baskani Metin Uçar tüm bu yasananlarla ilgili savciliga suç duyurusunda bulundu.

“Sitemize silahli bir çete çöktü”

Kendi yaptigi siteye yillarca silahli çete nedeniyle giremedigini söyleyen Metin Uçar, “Projeye yaklasik 22 milyon dolar para harcadik. Ancak daha sonra bir takim talihsiz olaylar yasandi. Sitemize bir silahli çete çöktü. Yaklasik 850 - 900 tane sahte satis yaptilar. Bunun neticesinde binamizi sahte satis yapilan kisilerle doldurdular. Bunun sonucu maalesef olmayan 850 daire, sahte evraklarla, yetkisi olmayan kisiler tarafindan insanlari dolandirmak suretiyle satildi. Bu silahli örgüt bizi yillarca binamiza sokmadi. 4 operasyon oldu ve sonucunda birçok süpheli tutuklandi” ifadelerini kullandi.

Site yönetimini devraldiktan sonra yeni bir yönetim olusturduklarini söyleyen Uçar, "Yeni yönetimi kurduktan sonra elimizde yaklasik 160 tane isgalci ile karsi karsiya kaldik. Bunlar çete tarafindan korkutulmus, bize karsi kiskirtilmis insanlar. Burada hep bir soguk savas devam ediyor. Maalesef buraya geldikten sonra en güvendigimiz, soförümüz, yönetim kurulu üyemiz, baskanvekilimiz bu sisli havadan etkilenerek kendilerine illegal bir yöntem seçerek bir nevi çete içinde çete olusturdular. Bunlari tespit ettikten sonra kendilerini gönderdim. Onlar gittiler çete ile is birligi içinde oldular. Çetenin destek verdigi kisilerle bize bir takim seyler yapmaya çalistilar” diye konustu.

Yasanan kursunlama ve darp olaylari nedeniyle sikayetçi olduklarini söyleyen Uçar, "Ahmet Turgut denilen sahis çete tarafindan sahte evraklarla burada oturtulmus. 4 tane daireyi isgal eden bir insan. Ne yaptigi belli degil. Bununla ilgili birçok tutanak sikayeti de yaptik. Bu sahsin yaklasik 35 bin lira elektrik borcu vardi. Biz de santiye elektrigi oldugu için yönetim kurulunun aldigi kararla enerji kesintisine gittik. Bu sahis tabancasi ile elemanimizi etkisiz hale getiriyor. Camlari çerçeveleri indiriyor. Elektrik odasina gidiyor. Kapiya 5 kez ates ediyor. Duvari yikiyor ve elektrigini açiyor. Illegal islerinden dolayi görevine son verdigimiz Vedat Oral isimli bir sahis da yabanci uyruklu site sakinlerini darp ediyor. Bunlarla alakali sikayet dilekçelerimiz mevcut" seklinde konustu.

Kaynak: İHA